Epidemiolog: Imunitatea nu ne va salva de pandemia de coronavirus

Situaţia globală se schimbă pe zi ce trece, pandemia a luat amploare, iar cercetătorii încearcă să găsească o soluţie, care ar putea să salveze omenire de criza coronavirusului.

13387 afișări
Imaginea articolului Epidemiolog: Imunitatea nu ne va salva de pandemia de coronavirus

Epidemiolog: Imunitatea nu ne va salva de pandemia de coronavirus

Un epidemiolog dintr-un spital de boli cronice, din Sydney vine cu o nouă teorie despre evoluţia coronavirusului. Gideon Meyerowitz-Katz este de părere că noul coronavirus are o putere de evoluţie foarte mare, acesta evolunând pe zi ce trece, iar certitudinile care se sţiau despre infecţia cu COVID-19 - rata de reproducere, simptomele infecţiei, cheia creării unei carantine bune- trebuie reevaluate.

Multe opinii au fost de părere că imunitatea poate fi considerată o strategie de a stopa valul răspândirii coronavirusului, însă Gideon Meyerwotiz-Katz consideră că fără descoperirea unui vaccin, imunitatea nu poate fi catalogată o
măsură preventivă.
 
Imunitatea mulţimii este un concept epidemiologic în care o populaţie este suficient de imună la o boală, care nu va avea suficientă putere de a o răspândi în acel grup, spune doctorul.
 
Acesta oferă ca exemplu oreionul, o boală infecţioasă , care deşi este blândă, provoacă complicaţii urâte de-a lungul vieţii. Oreionul are o rată de reproducere de pe o scară de la 10-12 (R0) ceea ce înseamnă că nimeni nu este imun la acest virus. De aici, Gideon explică că, fără vaccinare, aproximativ 95% din populaţie se va infecta în timp, cu noul coronavirus. La nivel mondial au fost raportate peste 785.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 35.000 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici