„Este cel mai avansat stagiu de testare". Cercetătorii italieni dezvoltă vaccinul care poate neutraliza COVID-19

Oamenii de ştiinţă din Italia au făcut o descoperire majoră în lupta contra pandemiei cu noul virus şi anume susţin că sunt în curs dezvoltare a primului vaccin din lume care poate neutraliza coronavirusul în celulele umane.

2803 afișări
Imaginea articolului „Este cel mai avansat stagiu de testare". Cercetătorii italieni dezvoltă vaccinul care poate neutraliza COVID-19

„Este cel mai avansat stagiu de testare". Cercetătorii italieni au dezvoltat vaccinul care poate neutraliza COVID-19

Conform agenţiei italiene ANSA, medicii italieni au efectuat teste pe şoareci, în cadrul laboratorului Institutului Lazzaro Spallanzani din Roma, iar rezultatele au fost de un real succes, arătând că vaccinul testat produce anticorpi capabili să neutralizeze virusul şi în celulele umane.

Directorul general al companiei, Luigi Aurisicchio, care a produs vaccinul a declarat că este cea mai mare reuşită a Italiei la acest capitol şi că aşteaptă ca acest vaccin să aibă rezultate pozitive şi în cazul oamenilor. Acesta a mai spus că a testat cinci vaccinuri dintre care două au avut rezultate bune.
 
„Este cel mai avansat stagiu de testare a unui posibil vaccin creat în Italia. Din câte ştiu, suntem primii din lume care am reuşit să neutralizăm coronavirusul cu ajutorul unui vaccin. Ne aşteptăm la acest rezultat şi în cazul oamenilor. Vom desfăşrua teste pe oameni în cursul verii. Am văzut cantitatea de anticorpi indusă şi acum vedem că sunt capabili să blocheze virusul”, a spus Luigi.
 
De asemenea, directorul a cerut suport din partea instituţiilor naţionale şi internaţionale pentru a reuşi să lanseze în scurt timp vaccinul pe piaţă. Studiul nu se încheie aici, directorul anunţănd că vor mai face teste care vor stabili cât timp durează imunitatea produsă de acest vaccin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici