Gabriela Firea: Fostul lider UNPR, Valeriu Steriu, a solicitat funcţia de viceprimar al Capitalei în numele PMP/ ALDE, beneficiarul iniţial al înţelegerii: O ipoteză improbabilă

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi că preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu a solicitat în numele PMP funcţia de viceprimar rămasă liberă prin demisia lui Tudor Ionescu (ALDE).

839 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Fostul lider UNPR, Valeriu Steriu, a solicitat funcţia de viceprimar al Capitalei în numele PMP/ ALDE, beneficiarul iniţial al înţelegerii: O ipoteză improbabilă

Gabriela Firea: Fostul lider UNPR, Valeriu Steriu, a solicitat funcţia de viceprimar al Capitalei în numele PMP(Imagine Dragoş Savu/ Mediafax Foto)

Ea a comentat că situaţia juridică celor doi consilieri UNPR aleşi pe listele PSD-UNPR este problematică.

''Este un eveniment pe care nu l-am anticipat fuziunea, practic dispariţia UNPR. Noi avem 22 de consilieri generali PSD, 2 UNPR, 4 ALDE. Împreună eram 28, deci majoritatea din cei 55 de consilieri generali. Acum practic sunt în discuţie cei doi consilieri de la UNPR, care au câştigat aceste locuri pe lista alianţei PSD-UNPR, fiind membri UNPR. Aici intervine un aspect juridic - în ce măsură ei acum îşi pierd calitatea pe care au avut-o iniţial, la data alegerilor, şi dacă nu cumva această fuziune, mie aşa mi-au spus juriştii, acţionează înainte şi nu retroactiv. Practic, de acum înainte cei ce vor candida pentru anumite poziţii vor avea până la urmă reprezentarea PMP, a noului partid, dar nu funcţionează retroactiv'', a explicat social-democrata la Adevărul Live.

E a dezvăluit că Valeriu Steriu a solicitat funcţia de viceprimar al Capitalei în numele PMP, o decizie urmând să fie luată în următoarele 2 săptămâni.

''Am avut o discuţie cu domnul Steriu, care mi-a spus că ei nu mai sunt doi consilieri generali UNPR, ci şase de la PMP. I-am spus şi lui punctul de vedere juridic. Au solicitat să aibă un viceprimar în detrimentul viceprimarului ALDE şi vom analiza în următoarele două săptămâni şi vom vedea în ce măsură voi ieşi totuşi din acest impas. Este totuşi un moment destul de dificil pe care îl am de trecut'', a afirmat Firea.

Lider ALDE: Un viceprimar ales din partea PMP cu sprijinul PSD, ''o simplă ipoteză'' improbabilă

Preşedintele ALDE Bucureşti, senatorul Daniel Barbu, revendică în continuare postul de viceprimar al Capitalei pentru partidul său, susţinând că un viceprimar ales din partea PMP cu sprijinul PSD este ''o simplă ipoteză'' care nu i se pare probabilă.
''Am auzit că ar vrea PMP postul de viceprimar, dar rămâne să se voteze în Consiliul General. Noi vom avea cu siguranţă un candidat şi vom încerca să obţinem o majoritate pentru el. Nu am vorbit cu dna. Firea, recunosc, pe această temă, dar ceea ce ştiu eu este că fiind în alianţă cu PSD, postul de viceprimar ne revine nouă prin sprijinul majorităţii. Dacă această majoritate nu mai există, o să vedem, poate se constituie alta, dar eu cred că va exista majoritatea'', a declarat liderul ALDE Bucureşti, Daniel Barbu, pentru MEDIAFAX.

El s-a arătat încrezător în şansele ALDE de a obţine din nou postul de viceprimar al Capitalei.

''În acest moment nu am informaţii care să mă facă neîncrezător. Sigur că dacă constatăm că nu funcţionează alianţa, vorbesc cu titlu de ipoteză - eu nu cred că nu va funcţiona, dimpotrivă, eu cred că totul va fi aşa cum au convenit la nivel naţional preşedinţii celor două partide - dacă se va întâmpla un accident de acest fel, el va fi pus pe masă în discuţia dintre liderii partidelor, să lămurim ce se întâmplă. Repet, e o simplă ipoteză care mie nu mi se pare probabilă'', a adăugat Barbu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici