Congres de fuziune UNPR-PMP, Valeriu Steriu: PMP l-ar putea susţine pe Cioloş pentru un nou mandat dacă ideile converg

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, că PMP l-ar putea susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul care se va constitui după alegerile parlamentare, dacă "ideile converg", afirmând că vor decide după alegeri dacă intră la guvernare. La Congresul extraordinar, PMP a aprobat în unanimitate fuziunea cu UNPR, urmând ca noul partid să poarte numele PMP şi însemnele formaţiunii conduse de Traian Băsescu.

1015 afișări
Imaginea articolului Congres de fuziune UNPR-PMP, Valeriu Steriu: PMP l-ar putea susţine pe Cioloş pentru un nou mandat dacă ideile converg

Valeriu Steriu, la congresul de fuziune cu PMP: PMP l-ar putea susţine pe Cioloş pentru un nou mandat dacă ideile converg

"Dacă ideile converg, cele care vor izvorî din programul de guvernare pe care îl vom scrie în această vară şi dacă se vor putea asocia în aceeaşi gândire sunt foarte multe posibilităţi ca să existe şi această variantă. Dar, în primul rând, scopul acestui partid care rezultă din această fuziune este de a construi un partid care în următorii patru ani să ducă la 20-30%, în primă formă să intrăm în Parlament cu 15%. Din acel momennt vedem dacă ne propunem şi noi să intrăm la Guvernare. Deocamdată construcţia acestui partid este prioritară", a declarat preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, întrebat dacă îl susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul din toamnă.

Valeriu Steriu a mai afirmat că viitorul Guvern are nevoie de o susţinere politică, precizând că "va fi cu siguranţă un Guvern politic".

Fuziuna prin absorbţie a UNPR cu PMP este validată miercuri de congresele celor două formaţiuni.

Fuziunea dintre PMP şi UNPR a fost adoptată în unanimitate de cei 2000 de participanţi reuniţi la Congresul extraordinar al PMP. PMP şi UNPR vor da un vot comun protocolului de fuziune.

Votul comun a fost întârziat de Valeriu Steriu, pe care Traian Băsescu l-a chemat în repetate rânduri de la microfon, însă, liderul UNPR a fost reţiunut pentru a oferi un interviu.

În aşteptarea lui Valeriu Steriu, Traian Băsescu a prezent rezultatele obţinute la alegerile locale de cele două formaţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici