George Ivaşcu, ministrul culturii, la TVR, estimează un Centenar de circa 102 ani. Întâlnirea actorului cu "cea mai aculturală instituţie din România"

Invitat la emisiunea "România 9", la TVR, noul ministru al culturii, actorul George Ivaşcu, a dilatat cu cel puţin doi ani sărbătoarea Centenarului.

3128 afișări
Imaginea articolului George Ivaşcu, ministrul culturii, la TVR, estimează un Centenar de circa 102 ani. Întâlnirea actorului cu "cea mai aculturală instituţie din România"

George Ivaşcu, ministrul culturii, la TVR, estimează un Centenar de circa 102 ani. Ce spune actorul despre "cea mai aculturală instituţie din România"

George Ivaşcu a desfiinţat, joi seara, în cadrul emisiunii "România 9", tot ce a găsit la Ministerul Culturii (MC) de când a fost uns ministru, cu puţin timp în urmă.

Despre ministerul pe care-l gestionează, George Ivaşcu a spus că este "cea mai aculturală instituţie din România". De ce? "Pentru că nu are niciun tablou pe pereţi"

Departamentul Centenar din cadrul MC a fost depopulat prin demiteri.

Dintre cele 2042 de proiecte aprobate spre a fi finanţate pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de către predecesorul său, Lucian Romaşcanu, George Ivaşcu a amintit de unul singur, şi anume de proiectul unei cărţi despre boalele românilor în ultima sută de ani.

Toate proiectele vor fi reevaluate. George Ivaşcu va oferi noi informaţii, despre noile proiecte, marţi.

Oricum, în momentul de faţă nu există mecanisme legale de finanţare a proiectelor eligibile să capete o felie din cele 32 de milioane de euro alocate manifestărilor centenare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici