Ianis Hagi, despre cât de „greu” este numele moştenit de la tatăl său: Dacă am dat un gol, tata l-a dat. Nu l-am dat eu, l-a dat tata

Ianis a vorbit despre "greutatea" numelui Hagi.

1619 afișări
Imaginea articolului Ianis Hagi, despre cât de „greu” este numele moştenit de la tatăl său: Dacă am dat un gol, tata l-a dat. Nu l-am dat eu, l-a dat tata

Ianis Hagi, despre cât de „greu” este numele moştenit de la tatăl său: Dacă am dat un gol, tata l-a dat. Nu l-am dat eu, l-a dat tata

Într-un interviu acordat site-ului telekomsport.ro, decarul Viitorului a precizat că la începutul carierei de fotbalist a fost afectat că era mereu comparat cu tatăl său, dar, acum, lucrurile s-au schimbat, iar toate lucrurile pe care le vedea în trecut ca pe nişte dezavantaje s-au transformat în avantaje.

"În primul rând, este o onoare să port acest nume, o mândrie, pentru ceea ce a făcut tata pentru sportul românesc, pentru sport în general. Dacă mă întrebi pe mine, sunt şi avantaje, sunt şi dezavantaje.

(n.red. - Spune-mi un lucru care crezi că nu a funcţionat pentru tine...) Nu neapărat că nu a funcţionat, dar pot să spun că mereu când fac ceva pe teren sau... De mic mi s-a întâmplat asta, de la prima zi când am ajuns la fotbal, până acum şi cred că va continua toată viaţa şi sunt super liniştit, că sunt conştient că port numele şi sunt conştient că aşa voi fi judecat. Mereu mi s-a spus că, orice fac pe teren, este din cauza tatălui meu. Adică dacă am dat un gol, tata l-a dat. Nu l-am dat eu, l-a dat tata.

Am reuşit mental să trec peste. OK. Când eram mic poate mă afecta puţin şi nu spuneam, şi ţineam în mine, mereu spuneam la părinţi că sunt OK, dar poate seara mergeam în cameră şi mă simţeam puţin supărat sau dezamăgit. Să zic undeva la 13-14 ani. Deja, când am început să joc la echipa naţională, la juniori, să văd că sunt talentat şi chiar pot să le demonstrez că sunt bun şi că am ştiut că totul depinde de mine şi că fotbalul se scrie pe teren. Toate părţile negative am încercat să le transform în părţi pozitive şi chestiile astea deja mă amuză de multe ori când se vorbeşte rău despre mine şi le iau ca pe o parte pozitivă şi mă încarc pozitiv cu ele.

Lumea se aşteaptă mai mult de la mine, să fac diferenţa, să joc mereu bine, să fiu mereu decisiv pentru echipă şi eu văd că este un lucru bun. Atât timp cât lumea mă fluieră când joc slab o văd ca pe un lucru pozitiv pentru că se aşteaptă foarte mult de la mine", a declarat Ianis Hagi.

Jucătorul în vârstă de 20 de ani este pe punctul de a pleca de la Viitorul. În această vară, Ianis ar putea face pasul, din nou, către o echipă din străinătate. Înainte de a începe negocierile cu alte cluburi, decarul va mai juca un meci în tricoul Viitorului. Finala Cupei României, care va fi la Ploieşti, sâmbătă, 25 mai, între Viitorul şi Astra Giurgiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici