Mediafax organizează a zecea ediţie a conferinţelor dedicate IMM, marţi, 5 septembrie

Care sunt rezultatele finanțărilor acordate pentru înființarea IMM? De ce antreprenorii români nu au un plan de afaceri? Acestea sunt câteva întrebări la care încearcă să răspundă participanţii la a zecea ediţie a conferinţelor dedicate IMM-urilor, organizată de MEDIAFAX, marţi, 5 septembrie.

737 afișări
Imaginea articolului Mediafax organizează a zecea ediţie a conferinţelor dedicate IMM, marţi, 5 septembrie

Mediafax organizează a zecea ediţie a conferinţelor dedicate IMM, marţi, 5 septembrie

La conferinţa organizată de MEDIAFAX participă Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, Gheorghe Gabriel Gheorghe, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Mirela Iovu, vicepreşedinte al CEC Bank, Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Marius Ghenea, business angel, Radu Savopol, fondator al 5 ToGo, Aliz Kosza, business mentor, Iuliana Stan, business manager la Human Synergistics şi Daniel Pană, tax director la KPMG.

Printre temele de discuţie din cadrul conferinţei se numără motivele lipsei unui plan de afaceri, problemele de mentalitate ale antreprenorilor, rezultatele educaţiei antreprenoriale şi efectele stresului asupra oamenilor de afaceri.

România se află în top 3 țări în care antreprenorii nu întocmesc niciun plan de afaceri, cu un procent de 25%, iar Turcia este țara fruntașă în ceea ce privește planificarea. De unde această lipsă de prevedere?

Avem probleme de mentalitate: teama de eșec, stigmatizare, nu există suficient respect pentru curajul antreprenorilor, iar pe de altă parte, aceștia dezvoltă un atașament exagerat față de companie, acceptă greu un partener, un consultant, o altă părere și preferă să fie one man show, cu problemele ce pot să apară ulterior.

Există școli și manuale pentru antreprenoriat, dar cât de extinsă este această experiență și care sunt rezultatele?

Care sunt rezultatele finanțărilor acordate pentru înființarea IMM-urilor?

ÎNREGISTRARE PARTICIPANŢI AICI 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici