Mesajul unei românce din infernul de la Madrid: "E film de groază aici!" Cum a fost îngenuncheat sistemul sanitar

Ana Oprea, o româncă din Sebeş, trăieşte la Madrid, noul mare focar de infecţie al Europei. Cazurile din Spania au ajuns la 30.000, iar peste 2000 de oameni au murit deja.

6705 afișări
Imaginea articolului Mesajul unei românce din infernul de la Madrid: "E film de groază aici!" Cum a fost îngenuncheat sistemul sanitar

Mesajul unei românce din infernul de la Madrid: "E film de groază aici" Cum a fost îngenuncheat sistemul sanitar

Chiar dacă spaniolii au un sistem sanitar bine pus la punct, coronavirusul a reuşit să-l dea peste cap. Oamenii nu au luat în serios iniţial avertizările, iar acum sunt copleşiţi. Ana s-a izolat şi le transmite tuturor să-i urmeze exemplul.

Mesajul postat pe Facebook


Dragii mei , am hotarat sa scriu câteva rânduri pentru voi intr-o situaţie nemaintâlnita in care ne aflam cu toţii . Nu am crezut vreodată sa ajungem sa trăim un scenariu de film de groaza . Ma aflu in Madrid ( unul dintre cele mai afectate oraşe din lume ) unde virusul a lovit din plin . Au un sistem sanitar foarte bine pus la punct , dar din păcate s-au luat măsuri tardiv . Lumea ( inclusiv eu ) a crezut ca e ceva trecător şi nu trebuie sa luam in seama presa ca se exagerează totul. Ei bine , presa nu a exagerat destul ! Am început sa luam măsuri când de la o zi la alta numărul morţilor era tot mai mare . Poate aveţi impresia ca este o simpla gripa de care se scapă , ca noi tinerii o ducem pe picioare . Ne putem vindeca , dar nu putem fi atât de egoişti ! Copii şi tinerii ( sistem imunitar puternic , regenerare celulara rapida ) sunt purtători , răspândesc virusul . Vârstnicii cu probleme de sănătate , boli cronice sunt VICTIME SIGURE. In Madrid persoanele peste 65 de ani nu mai au prioritate la aparatele de oxigen . O prietena care lucrează in spital mi-a trimis un mesaj voce in care plângând îmi spunea ca trebuie sa trieze pacienţii , ca nu sunt destule aparate de respirat si ca trebuie sa le dea şansa la viaţa celor tineri . Nu sunt locuri in spital , nu sunt materiale , nu sunt echipamente de protecţie . Sunt prea mulţi bolnavi deodată . Sunt depăşiţi de situaţie . Am văzut video cu pacient bolnav in insuficienta respiratorie , luptând pt viaţa ; oameni pe moarte care nu-şi pot lua rămas bun de la cei dragi ; oameni întinşi pe jos la urgente aşteptând sa fie diagnosticaţi . Şi pe de alta parte văd ignoranta altora care merg la cumpărături de parca se pregătesc de Sărbători . Se înghesuie unii in alţii aşteptând minute bune la rând fără măşti de protecţie , fără mănuşi şi fără a păstra distanta unii de alţii . Văd la TV persoane in vârsta ieşind la plimbare câte 2-3 , ma îngrozesc . Trebuie sa înţelegem ca depinde de noi sa terminam acest coşmar cât mai repede . Cu cât se inchide tot şi ne izolam , cu atât mai repede se termina .

As vrea sa adaug câteva sfaturi pe care le consider utile , având in vedere ca deja am 2 săptămâni de carantina :
- ies la cumpărături singura in momentul in care am epuizat rezervele ( nu vorbesc de capricii - nu e momentul , ma refer la alimente de baza ) ; îmi pregătesc pâine in casa zilnic ( maşina de pâine )
- la cumpărături port masca şi mănuşi , păstrez distanta fata de alte persoane . Am lista de cumpărături astfel in cât sa termin totul cât mai repede posibil . Încerc sa nu folosesc telefonul .
- înainte de intrarea in casa las încălţămintea intr un sac menajer , intru şi pun hainele la spălat direct , dezinfectez încălţămintea şi intru la dus ( spăl inclusiv parul - virusul rezista câteva ore in par şi pe haine)
- recomand dezinfectarea clanţelor şi solurilor in casa şi aerisirea încăperilor
Dacă aveţi simptome de răceala dar puteţi respira , nu va doare pieptul - Rămâneţi in casa ! Nu mergeţi la urgente ! Se puate sa luaţi virusul de acolo ! Izolaţi -va , staţi la caldura , hidrataţi - va şi ţineţi legătura telefonic cu medicul dumneavoastră de familie .
Sper sa ne vedem cu bine , doresc sănătate tuturor şi ramaneti izolaţi , staţi in casa !

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici