Microsoft a dezvotat un nou tool care depistează deepfake-ul

  • Noul tool Microsoft se numeşte “Microsoft Video Authenticator”
  • Alegerile prezidenţiale sunt motivul lansării acestei tehnologii
  • Pentru un deepfake ireproşabil ai nevoie de minim 500 de imagini
218 afișări
Imaginea articolului Microsoft a dezvotat un nou tool care depistează deepfake-ul

Microsoft a dezvotat un nou tool care depistează deepfake-ul

Microsoft lansează un nou tool cu scopul de a depista materialele video deepfake. Compania vrea să limiteze fake news-urile ce pot apărea înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Deepfake-ul este un video manipulat ce poate înfăţişa o persoană cu un discurs fals. Tehnologia are nevoie de minim 500 de poze pentru a crea un deepfake ce poate păcăli pe aproape oricine. Drept urmare, cele mai expuse sunt persoanele publice cu o bază foarte mare de fotografii în mediul online. Poate îţi aduci aminte de deepfake-ul cu Barack Obama din 2018, în care îl desfiinţa pe Donald Trump.

Microsoft testează deja acest nou tool împreună cu o companie media ce include şi publicaţia New York Times.

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici