Miliardarul Jack Ma, cofondatorul Alibaba, anunţă cine îi va lua locul în conducerea companiei şi când se va retrage efectiv

Jack Ma, cofondatorul companiei de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd.a anunţat luni că retragerea sa de la conducere va avea loc peste 12 luni, urmând ca actualul director executiv al companiei Daniel Zhang, să devină preşedinte, relatează Reuters şi The Economic Times.

1231 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Jack Ma, cofondatorul Alibaba, anunţă cine îi va lua locul în conducerea companiei şi când se va retrage efectiv

Miliardarul Jack Ma, cofondatorul Alibaba, anunţă cine îi va lua locul în conducerea companiei şi când se va retrage efectiv

Jack Ma va demisiona din funcţia de preşedinte executiv al Alibaba Group peste 12 luni, urmând ca directorul executiv Daniel Zhang să-i succeadă la conducerea celei mai valoroase companii din Asia, urmând ca Ma să rămână în Consiliul de Administraţie până la întâlnirea anuală a acţionarilor Alibaba din 2020, a precizat compania într-o declaraţie transmisă luni, precizează The Economic Times.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, Jack Ma, cofondatorul celei mai mari companii chineze de comerţ electronic Alibaba Group Holding Ltd, va demisiona din funcţia de preşedinte într-un an pentru a se concentra pe filantropie şi educaţie, menţionând că retragerea sa nu va afecta conducerea companiei.

Însă presa internaţională îşi ridică semne de întrebare, deoarece este un lucru extrem de rar întâlnit ca un fondator al unei firme de renume din domeniul tehnologiei, în special unul cu statut de peroană cultă precum Ma, să se retragă atât de devreme.

„Numai Bill Gates a mai procedat la fel. Niciun alt fondator din sectorul tehnologic din lume nu a mai demisionat dintr-un punct atât de înalt”, a declarat Rupert Hoogewerf, fondator al raportului Hurun, care publică o listă anuală a celor mai bogaţi oameni din China.

Renunţarea lui Jack Ma la funcţia de preşedinte executiv va coincide cu cea de-a 55-a aniversare.

Recent, Jack Ma a anunţat că se pregăteşte să renunţe la rolul său de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, pentru a dedica tot mai mult timp şi tot mai mulţi bani fundaţiei filantropice cu scop educativ, Jack Ma Foundation, înfiinţată chiar de el în anul 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici