NASA: un crater a apărut pe Lună după prăbuşirea modulului de aselenizare din cadrul misiunii ruseşti

Modulul ruşilor care s-a prăbuşit în timpul aselenizării a făcut un nou crater pe Lună, arată imaginile NASA, analizate de Reuters.

1969 afișări
Imaginea articolului NASA: un crater a apărut pe Lună după prăbuşirea modulului de aselenizare din cadrul misiunii ruseşti

NASA: un crater a apărut pe Lună după prăbuşirea modului de aselenizare din cadrul misiunii ruseşti

Un crater de 10 metri lăţime a apărut pe Lună după prăbuşirea modului de aselenizare din cadrul misiunii ruseşti. Luna-25, prima misiune lunară a Rusiei în ultimii 47 de ani, a eşuat pe 19 august, când modulul a scăpat de sub control şi s-a prăbuşit pe Lună.

Sonda spaţială Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a Administraţiei Naţionale pentru Aeronautică şi Spaţiu din SUA a surprins un nou crater pe suprafaţa Lunii, despre care a concluzionat că este locul de impact al navei ruseşti.

„Noul crater are un diametru de aproximativ 10 metri. Deoarece acest nou crater este aproape de punctul de impact estimat al misiunii Luna 25, echipa LRO a concluzionat că este probabil să fie de la acea misiune, mai degrabă decât un impact natural", a explicat NASA.

După prăbuşire, Moscova a format o comisie specială de anchetă pentru a afla motivele care au dus la pierderea navei Luna-25.

Pe 23 august, India a devenit prima ţară care a reuşit să coboare o navă pe suprafaţa Lunii, la polul sud. Aselenizarea s-a produs la doar patru zile după ce nava ruşilor s-a prăbuşit în timp ce încerca să coboare în aceeaşi regiune a Lunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici