NO JAB, NO JOB, NO PROBLEM? Andra Pintican, fondator al Şcolii de Resurse Umane, la „InSecuritate”

  • Andra Pintican: ,,Trăiesc pentru că produc cele necesare printr-o meserie. În momentul în care noi luăm oamenilor sursa de venit pentru faptul că ei aleg să nu îşi facă vaccinul...”.
  • Andra Pintican, despre demisia de la locul de muncă: ,,Tu, ca angajat, primul lucru pe care trebuie să ştii că îl deţii ca drept este să nu semnezi acea hârtie.”.
  • Andra Pintican: ,,Se merge foarte mult pe intimidare şi dacă nu ştim ce drepturi avem, lăsăm intimidarea să-şi facă treaba.”.
692 afișări
Imaginea articolului NO JAB, NO JOB, NO PROBLEM? Andra Pintican, fondator al Şcolii de Resurse Umane, la „InSecuritate”

NO JAB, NO JOB, NO PROBLEM? Andra Pintican, fondator al Şcolii de Resurse Umane, la „InSecuritate”

Andra Pintican, fondator al Şcolii de Resurse Umane, vorbeşte despre schimbările apărute pe piaţa muncii post-pandemie. Deşi nu sunt încă legi statuate în acest sens, există companii care condiţionează deja păstrarea locului de muncă de certificatul de vaccinare.

Până la urmă, fie că vorbim despre perioada de pandemie sau despre orice altă perioadă, cine apără drepturile angajaţilor? Andra Pintican îţi explică ce trebuie să faci când angajatorul pune presiune pe tine să-ţi semnezi demisia. Aceasta susţine că sunt permise astfel de situaţii, deoarece oamenii nu-şi cunosc drepturile şi nu luptă să le fie respectate.  

,,Nu avem dreptul de a forţa angajaţii să-şi dea demisia!”

,,Tu, ca angajat, primul lucru pe care trebuie să ştii că îl deţii ca drept este să nu semnezi acea hârtie. Nu contează, covid, necovid, niciodată nu semnezi demisia pentru că cineva pune presiune pe tine. Scrii ce vrei tu pe ea, dacă e musai să scrii ceva. Al doilea lucru imediat de făcut după ce ai ieşit din încăperea cu pricina este să suni, fie un avocat, fie la ITM. Clar amândouă trebuie făcute, prioritatea îţi aparţine. Dar, clar, nu avem dreptul de a forţa angajaţii să-şi dea demisia”, explică interlocutoarea lui Bogdan Nicolae.

Andra Pintican: ,,Demisii forţate. Intri într-o cameră: te-ai vaccinat? – Nu!”

,,Trăiesc pentru că produc cele necesare printr-o meserie. În momentul în care noi luăm oamenilor sursa de venit pentru simplul fapt că ei aleg să nu îşi facă vaccinul (...), mă întorc la piaţa muncii din România unde, deşi nu s-au dat legi în acest sens, deja se întâmplă. Demisii forţate. Intri într-o cameră: te-ai vaccinat? – Nu! Intenţionezi? – Nu! Uite o demisie în alb aici, semnează şi tu că nu avem nicio şansă!”

Andra Pintican: ,,Vezi tu, oamenii nu-şi ştiu drepturile la locul de muncă”

,,Oamenii întreabă cât salariu primesc şi dacă sunt bonuri de masă. Nu ştim ce drepturi avem şi, pentru că nu ştim, ele sunt încălcate! Se merge foarte mult pe intimidare şi dacă nu ştim ce drepturi avem lăsăm intimidarea să-şi facă treaba”, conchide Andra Pintican, fondator al Şcolii de Resurse Umane, invitată a emisiunii ,,InSecuritate”, de la Aleph News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici