Nu porţi mască, rişti 3 ani de închisoare. Ţara care a introdus cea mai severă pedeapsă din lume

Qatarul a început să aplice pedepse extrem de severe celor care nu poartă măşti de protecţie în public, relatează publicaţiile din Golf.

6861 afișări
Imaginea articolului Nu porţi mască, rişti 3 ani de închisoare. Ţara care a introdus cea mai severă pedeapsă din lume

Nu porţi mască, rişti 3 ani de închisoare. Ţara care a introdus cea mai severă pedeapsă din lume

 

Conform Gulf News, oficialii guvernului din Qatar a decis să aplice sancţiuni din ce în ce mai severe pentru persoanele care nu respectă măsurile impuse de autorităţi, iar cetăţenii care nu poartă mască de protecţie în public riscă pedeapsa cu închisoare până la 3 ani.
 
Este cea mai dură decizie din întreaga lume luată până acum, iar pe lângă închisoare contravenienţii pot fi sancţionaţi şi cu amenzi în valoare de 200.000 de riali, adică aproximativ 51.000 de euro.
 
În Qatar au fost raportate 32.604 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, 15 decese şi 4.370 de pacienţi vindecaţi, conform datelor furnizate de worldometers.com. Autorităţile din Qatar au avertizat că întâlnirile din timpul Ramadanului pot duce la creşterea infecţiilor.
Abdul Latif Al Khal, co-preşedinte al Comitetului Naţional de Pregătire a Pandemiei din Qatar, a declarat joi că există „un risc imens în adunările de familii pentru mesele din Ramadan. Au dus la o creştere semnificativă a numărului de infecţii în rândul populaţiei”, a spus el citează Gulf News. Ramadanul se va încheia pe 23 mai.
 
Din 26 aprilie, oficialii din Qatar au închis restaurantele, sălile de cinema, centrele comerciale, dar şantierele de construcţii - mai ales cele care au legătură cu Cupa Mondială la fotbal din 2022 - au fost menţinute în activitate, cu respectarea regulilor de distanţare socială şi purtarea obligatorie a măştii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici