Numărul celor care au căzut pe stradă, din cauza poleiului, a crescut de zece ori într-un judeţ

Urgenţa Spitalului Judeţean din Galaţi este aproape blocată de pacienţi care au căzut, joi, pe stradă din cauza poleiului şi au suferit contuzii, traumatisme şi fracturi. Medicii spun că în ultimele ore numărul celor care ajung în UPU a crescut de zece ori în comparaţie cu o zi obişnuită.

346 afișări
Imaginea articolului Numărul celor care au căzut pe stradă, din cauza poleiului, a crescut de zece ori într-un judeţ

Numărul celor care au căzut pe stradă, din cauza poleiului, a crezut de zece ori într-un judeţ

Medicii spun că Spitalul din Galaţi este aglomerat din cauza numărului mare de cazuri de viroze respiratorii, iar pacienţii cu fracturi şi traumatisme nu fac decât să înrăutăţească această situaţie.

Joi dimineaţă, la UPU Galaţi au ajuns peste 70 de persoane, majoritatea cu probleme după ce au căzut pe stradă. Secţia este parţial blocată din cauza numărului mare de pacienţi, iar medicii şi asistentele fac eforturi ca să acopere volumul mare de muncă.

„Din cauza fenomenului meteorologic care a avut loc în Galaţi în cursul nopţii şi dimineaţă în Urgenţă am avut o avalanşă de cazuri, foarte mulţi bătrâni. Asta ne-a surprins, puteau să stea în casă. Avem foarte multe fracturi, foarte multe traumatisme craniene, pierderi de cunoştinţă. Nu ne ajungeau virozele care sunt foarte multe în Galaţi. În momentul de faţă, în Urgenţe nu se poate intra. Avem o creştere a cazurilor probabil că de 10 ori. Pe biroul meu sunt numeroase foi ale pacienţilor pe care nici nu am apucat să-i văd, este enorm de lucru”, a declarat presei medicul Lidia Şandru.

Şi Serviciul de Ambulanţă din Galaţi este sufocat de numărul apelurilor venite la 112 pentru persoane căzute pe stradă.

„S-au înmulţit foarte mult apelurile venite de la pacienţi căzuţi în locuri publice din cauza poleiului, sunt numeroase persoane care au nevoie de ajutor, au contuzii, fracturi. Noi le recomandăm să evite deplasările pe stradă, în special bătrânilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul SAJ Galaţi, Mihai Polinschi.

Autorităţile rămân în stare de alertă deoarece judeţul Galaţi este vizat de o atenţionare meteorologică de ploi şi polei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici