”Ochii pe mine.” Victor Ţăpeanu, actor şi antreprenor cultural, despre a fi sau a nu fi teatru: ,,Aş invita ministrul Culturii la un debate public, să discutăm pe bune ce măsuri se iau în momentul de faţă”

  • Victor Ţăpeanu, despre actorie versus antreprenoriat cultural: ,,M-a ajutat foarte mult să fiu creativ ca artist şi productiv ca antreprenor.”
  • Victor Ţăpeanu, despre ,,Cuibul Artiştilor”: ,,Cumva proiectul ăsta cred că se metamorfozează, ca şi pandemia. Ce am gândit în trecut, nu mai are sens azi.”
  • Victor Ţăpeanu, despre decizia înfiinţării proiectului ,,Cuibul Artiştilor”: ,,Motivarea principală la momentul respectiv a fost frustrarea că nu am un loc în sistem.”
262 afișări
Imaginea articolului ”Ochii pe mine.” Victor Ţăpeanu, actor şi antreprenor cultural, despre a fi sau a nu fi teatru: ,,Aş invita ministrul Culturii la un debate public, să discutăm pe bune ce măsuri se iau în momentul de faţă”

Actorul Victor Ţăpeanu, fondatorul proiectului ,,Cuibulului Artiştilor” vorbeşte în emisiunea ,,Ochii pe mine!” despre teatru, despre reinventare şi despre ieşirea din zona de confort.

Nu sunt simple vorbe, deoarece Victor Ţăpeanu îţi spune toate aceste lucruri prin prisma propriei experienţe. Se numără printre curajoşii care au trecut în zona de  antreprenoriat cultural, căutând  noi şi noi direcţii de dezvoltare.

 Când se va ridica cu adevărat cortina în lumea lui Shakespeare şi ce spune Victor Ţăpeanu despre existenţa antreprenoriatul cultural în România lui 2021? Aşadar, a fi sau a nu fi teatru?

Victor Ţăpeanu, despre ,,Cuibul Artiştilor”: ,,La ieşire, după spectacol, dacă îţi plăcea spectacolul, puteai să donezi cât voiai”

Victor Ţăpeanu te plimbă puţin pe la ,,Cuibul Artiştilor”, cândva cel mai frumos şi emoţionant loc al întâlnirii dintre public şi actori. Pandemia a blocat şi acest proiect, însă Victor şi echipa sunt hotărâţi să-l pună din nou pe picioare.

Ce spune însă despre lucrurile frumoase şi emoţionante care s-au întâmplat la ,,Cuibul Artiştilor”, de-a lungul timpului, un proiect pro educaţie, pro cultură şi care a oferit oamenilor accesul gratuit la spectacole ani de zile. 

,,La ieşire, după spectacol, dacă îţi plăcea spectacolul, puteai să donezi cât voiai. Am trăit nişte experienţe cu cutia asta poştală şi am să îţi zic una din ele. Au fost nişte tineri, un tânăr de exemplu. A venit vreun an la noi la spectacole şi nu plătea niciodată.

Noi nu ştiam cine plăteşte şi cine nu plăteşte. El ne-a zis ulterior. După aceea, am văzut că în timpul spectacolului, mai târziu, în timp, venea cineva şi intra în sală şi băga nişte bani în cutie şi pleca fără să stea în spectacol.

Într-o zi l-am oprit, l-a oprit cineva de la noi din echipă care era de pe sală şi l-a întrebat ce face şi i-a zis că un an era în facultate, era student. Nu avea bani şi nu putea să ne dea. Acum s-a angajat, a terminat facultatea şi vine în fiecare zi să ne lase bani pentru ce a văzut în trecut”, povesteşte Victor Ţăpeanu.

Victor Ţăpeanu: ,,Aş invita ministrul Culturii la un debate public”

Victor Ţăpeanu consideră că o discuţie serioasă, cu argumente, cu strategii şi cu proiecte concrete ar putea schimba cât de cât soarta zonei culturale din ţara noastră, blocată total de pandemie. Aşa că, îi adresează prin intermediul emisiunii  ,,Ochii pe mine!”, o provocare deschisă ministrului Culturii! Rămâne de văzut dacă propunerea făcută de Victor Ţăpeanu va avea şi o finalitate.

,,Aş invita ministrul Culturii la un debate public în care să discutăm pe bune ce măsuri se iau în momentul de faţă pentru că eu nu le ştiu. Le caut şi nu le găsesc nicăieri. În afară de monumentele istorice şi un pic de vâlvă pe Brâncuşi... mă doare că nu avem o voce. Îmi doresc o voce şi aş invita-o să avem un debate.”

Victor Ţăpeanu, despre schimbările pandemiei: ,,Oamenii vor altceva, au alte probleme...

Victor Ţăpeanu recunoaşte însă că pandemia a schimbat total regulile jocului. Îşi doreşte din toată inima să salveze proiectul ”Cuibul Artiştilor”, însă este conştient de faptul că întreaga lume s-a schimbat şi că, ceea ce ieri avea un sens nebun, azi nu mai contează deloc.

”Cumva proiectul ăsta cred că se metamorfozează, ca şi pandemia. Ce am gândit  în trecut, nu mai are sens azi, oamenii vor altceva, au alte probleme”, conchide Victor Ţăpeanu.

Ce spune Victor Ţăpeanu, despre principalul motiv care l-a determinat să pună bazele proiectul ,,Cuibul Artiştilor”?

,,Motivarea principală la momentul respectiv a fost frustrarea că nu am un loc în sistem, că nu puteam să joc mai departe după ce termin facultatea”, conchide actorul, regizorul şi antreprenorul Victor Ţăpeanu.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici