Pakistanezi ascunşi printre calorifere, într-un camion care încerca să intre în ţară - VIDEO

Trei pakistanezi care intenţionau să intre ilegal în România ascunşi într-un camion încărcat cu calorifere au fost descoperiţi, de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu. Ei le-au spus poliţiştilor că au vrut să ajungă în Germania.

362 afișări
Imaginea articolului Pakistanezi ascunşi printre calorifere, într-un camion care încerca să intre în ţară - VIDEO

Trei pakistanezi, ascunşi într-un camion încărcat cu calorifere, depistaţi la Vama Giurgiu

Potrivit unui comunicat transmis marţi, de Poliţia de Frontieră, cei trei cetăţeni pakistanezi erau într-un camion înmatriculat în România, condus de un bărbat de 61 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, calorifere din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit, iar la verificarea cu sonda de dioxid de carbon, aparatul a indicat o concentraţie mai mare decât valoarea normală, pentru care s-a dispus deschiderea compartimentului marfă.

Printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse trei bărbaţi, care nu aveau documente de identitate.

„La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără ştirea şoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui cetăţean afgan a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 500 de euro fiecare. Totodată, au mai menţionat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania”, se arată în comunicatul citat.

Poliţiştii de frontieră au anunţat autorităţile bulgare, iar conform protocolului româno - bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, care va continua cercetările şi va dispune măsurile legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici