Planuri ambiţioase. Franţa intenţionează să oprească vânzarea de maşini diesel şi pe benzină până în 2040

Franţa intenţionează să oprească vânzarea de maşini diesel şi pe benzină până în 2040, cu scopul de a promova maşinile electrice, a anunţat joi ministrul Energiei de la Paris, Nicolas Hulot, citat de Bloomberg.

4083 afișări
Imaginea articolului Planuri ambiţioase. Franţa intenţionează să oprească vânzarea de maşini diesel şi pe benzină până în 2040

Planuri ambiţioase. Franţa intenţionează să oprească vânzarea de maşini diesel şi pe benzină până în 2040

Prezentând „Planul Climatic” al ţării, în Paris, Hulot a spus că Franţa va oferi scutiri de taxe pentru a înlocui maşinile diesel care au o vechime de peste 20 de ani şi autovehiculele pe benzină care au fost fabricate înainte de 2001.

Guvernul va stopa explorarea de gaze şi petrol pe teritoriul francez, închizând fabricile care utilizează energie pe bază de cărbuni până în 2022 şi să încurajeze proprietarii de case pentru a produce propria energie.

Volvo a anunţat, miercuri, că va deveni primul producător care va opri treptat maşinile care funcţionează doar pe combustibil fosil. Producătorul suedez spune că va oferi doar motoare electrice sau hibride pentru fiecare model nou lansat începând cu 2019. Volvo va fabrica ultima maşină diesel sau pe benzină în 2025.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici