Poliţia Română: 184 de dosare penale pentru infracţiuni la regimul silvic în doar şapte zile

  • Poliţiştii au întocmit 184 de dosare penale pentru infracţiuni la regimul silvic în timpul unei acţiuni care a ţinut şapte zile.
  • 89 de persoane sunt cercetate şi au fost date amenzi în valoare totală de peste 200.000 de mii de lei.
  • De asemenea, au fost confiscate cantităţi mari de lemn.
1060 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română: 184 de dosare penale pentru infracţiuni la regimul silvic în doar şapte zile

Poliţia Română: 184 de dosare penale pentru infracţiuni la regimul silvic în doar şapte zile

Poliţia Română, prin Direcţia de Ordine Publică, a organizat în perioada 8 – 14 ianuarie, o acţiune pentru combaterea activităţilor ilicite în domeniul exploatării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Zilnic, poliţiştii, alături de reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au acţionat în teren, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate cu material lemnos, fiind efectuate peste 600 de controale. În timpul verificărilor au fost descoperite numeroase neregulil

„În urma acţiunilor desfăşurate, echipele de control au înregistrat 184 de dosare penale, 89 de persoane fiind cercetate pentru infracţiuni la regimul silvic.De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 121 de sancţiuni la legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, în valoare de aproape 210.000 de lei. Totodată, au fost confiscaţi 738 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 170.000 de lei. De asemenea, au fost identificaţi 582 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, în valoare de aproape 230.000 de lei”, au anunţat poliţiştii.

Totodată, în ultimele şapte zile au fost înregistrate 11 apeluri la 112 privind transportul de material lemnos, două dintre acestea fiind confirmate ca ilegale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici