Calendarul înscrierii în învăţământul primar a fost publicat în Monitorul Oficial

  • Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va face până în data de 7 iulie, în 8 iulie se vor repartiza copiii la şcoli.
  • Cererea de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, poştă sau se poate depune la sediul unităţii şcolare
461 afișări
Imaginea articolului Calendarul înscrierii în învăţământul primar a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul de ministru privind înscrierea în învăţământul primar a fost publicat în Monitorul Oficial. Înscrierea a început în martie iar pe data de 8 iulie va avea loc repartizarea copiilor la şcoală.

Înscrierea copiilor se va putea face online, cererea va putea fi trimisă prin e-mail sau poştă. Există şi o a doua variantă: părintele poate să depună cererea la sediul unităţii de învăţământ. În cazul în care cererile se depun direct la secretariatul unităţii şcolare este necesară o programare prealabilă.

În ceea ce priveşte metodologia de înscriere, Ministerul Educaţiei a stabilit că cererea-tip se poate completa online, transmite prin e-mail, poştă sau se poate depune la sediul unităţii de învăţământ.

Potrivit documentului, în data de 25 mai va fi postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, inclusiv care nu au fost evaluaţi până la data instituirii stării de urgenţă.

În perioada 26 mai - 30 iunie, are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020, iar în 3 iulie are loc transmiterea proceselor verbale cu numele copiilor şi rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscrierea în clasa pregătitoare.

Pe 8 iulie are loc prima etapă de înscriere în învăţământul primar, atunci se vor procesa cererile tip.

Pe 20 iulie se vor afişa listele cu copiii înmatriculaţi şi locurile rămase libere. Listele se vor putea găsi atât la sediile unităţilor de învăţământ, cât şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar.

A doua etapă de înscriere începe în 21 iulie cu afişarea locurilor libere.

Între 1 şi 4 septembrie, Inspectoratele Şcolare centralizează şi soluţionează cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate şcolară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici