EXCLUSIV  Prof. univ. dr. Lavinia Betea, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • Lavinia Betea: Biroul Elenei Ceauşescu era singurul birou unde nu exista portretul oficial al lui Nicolae Ceauşescu. Ea respectase opinia lui Maurer, care spusese în ’65 să nu mai punem portrete pentru că Gheorghiu-Dej umpluse lumea cu portretele lui oficiale.
  • Lavinia Betea: Elena Ceauşescu nu se dezbărase de obiceiurile pe care le văzuse ea în tinereţe. Ea a fost o perioadă sluijnică. A fost o chestiune pe care ea ascuns-o, că nu cadra cu revoluţia. Şi mama ei fusese slujnică într-o casă boierească. Şi foarte des trecea la limbajul şi comportamentele pe care le aveau arendaşii, boieraşii, micile cucoane.
  • Lavinia Betea: Altă practică a ei era, ca şi în cazul Reginei Elisabeta a II-a, că nimeni nu putea să o atingă. Nici când venea dimineaţa la sediu nu accepta să i se întindă mâna de către ofiţerul aghiotant sau de către funcţionarul de la cabinetul ei, care o aştepta în capul scărilor.
892 afișări
Imaginea articolului Prof. univ. dr. Lavinia Betea, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Sâmbătă, 22 mai, prof. univ. dr. Lavinia Betea, autoarea volumului „Ultimul an din viaţa Elenei Ceauşescu. Agenda Tovarăşei în 1989”, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Cum a descoperit agenda Elenei Ceauşescu din 1989? De ce a dorit să scrie această carte? A condus Elena Ceauşescu România înainte de Revoluţie? Cum se comporta Elena Ceauşescu cu subordonaţii? Care erau obiceiurile soţilor Ceauşescu? De ce a ales-o pe Poliana Cristescu să-i fie noră şi ce s-a întâmplat la căsătoria acesteia cu Nicu Ceauşescu?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici