Rafael Grossi confirmă încheierea primei vizite a experţilor AIEA la Centrala nucleară Zaporojie

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, a confirmat, joi seară, încheierea "primei vizite" la Centrala nucleară Zaporojie, insistând că agenţia va menţine o prezenţă permanentă la complexul nuclear din sud-estul Ucrainei aflat sub controlul trupelor ruse.

1196 afișări
Imaginea articolului Rafael Grossi confirmă încheierea primei vizite a experţilor AIEA la Centrala nucleară Zaporojie

"Îmi închei prima vizită la Centrala atomo-electrică ucraineană Zaporojie. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică se află aici pentru a rămâne şi va menţine o prezenţă continuă", a declarat Rafael Grossi, într-un mesaj postat pe Twitter.

Anterior, Rafael Grossi anunţase că a reuşit colectarea datelor necesare pentru evaluarea situaţiei Centralei nucleare aflate sub controlul trupelor ruse. "Am reuşit, în câteva ore, să adunăm multe informaţii. Am văzut pricipalele lucruri pe care aveam nevoie să le văd. Am făcut o primă evaluare, am văzut activităţile prezentate de personalul centralei. În pofida circumstanţelor foarte dificile, ei continuă să lucreze cu profesionalism", a declarat Rafael Grossi, conform publicaţiilor Le Figaro şi Le Monde.

"Am realizat lucruri importante astăzi. Şi, ce este mai important, experţii AIEA rămân aici. Să transmiteţi lumii că experţii AIEA rămân la Zaporojie", a subliniat Grossi, citat de Agenţia France-Presse, fără a preciza câte persoane ar urma să rămână la complexul atomo-electric şi nici cât timp. Miercuri, Rafael Grossi afirmase intenţia de a institui o "prezenţă permanentă" la Centrala nucleară Zaporojie. Oficiali ruşi au semnalat că nu sunt de acord cu rămânerea unor experţi AIEA la Centrala nucleară Zaporojie, subliniind că misiunea are doar rol de verificare a instalaţiilor în acest moment. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri comise în zona complexului nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici