Reacţii din PSD la declaraţia lui Bădălău privind Diaspora | Ciolacu îşi cere scuze: Astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate / Firea: Tăcerea mea ar însemna că toţi gândim la fel / Zetea: Declaraţiile, total deplasate, nu fac cinste nimănui

Mai mulţi membri ai PSD au reacţionat la declaraţiile făcute de şeful PSD Giurgiu referitoare la românii din străinătate. Niculae Bădălău a declarat că în Diaspora sunt 700.000 de oameni cu domiciliu, restul fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

8203 afișări
Imaginea articolului Reacţii din PSD la declaraţia lui Bădălău privind Diaspora | Ciolacu îşi cere scuze: Astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate / Firea: Tăcerea mea ar însemna că toţi gândim la fel / Zetea: Declaraţiile, total deplasate, nu fac cinste nimănui

Reacţii din PSD la declaraţia lui Bădălău privind Diaspora | Ciolacu îşi cere scuze: Astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate / Firea: Tăcerea mea ar însemna că toţi gândim la fel / Zetea: Declaraţiile, total deplasate, nu fac cinste nimănui

Update ora 22.18 Gabriela Firea: Tăcerea mea ar însemna că toţi gândim la fel

Românii care muncesc străinătate trimit bani familiilor rămase acasă şi contribuie la creşterea economică, ei trăiesc permanent cu dorul de ţară în suflet şi trebuie respectaţi, scrie, vineri seara, pe Facebook, Gabriela Firea, care spune că nu este de acord cu declaraţiile lui Nicolae Bădălău.

Citeşte continuarea...

Update ora 22.13 Ciolacu îşi cere scuze pentru declaraţia lui Bădălău: Astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate

Preşedintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat, vineri, la afirmaţiile făcute de senatorul Niculae Bădălău despre diaspora. El atrage atenţia membrilor PSD că partidul e în reconstrucţie, iar astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate.

Citeşte continuarea...

Negrescu, după afirmaţiile lui Bădălău despre Diaspora: Deplâng orice exprimare nefericită

Victor Negrescu a reacţionat, vineri, după afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău despre Diaspora. Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene deplânge „orice exprimare nefericită privind românii din afara ţării” şi garantează că PSD e conştient de importanţa diasporei româneşti.

„Ca social democrat care a trăit aproape 9 ani în străinătate deplâng orice exprimare nefericită privind românii din afara ţării şi sunt convins că, la nivelul Partidului Social Democrat, suntem constienţi de importanţa diasporei româneşti. Diaspora este formată din familia noastră, din prietenii noştri, din oameni care ne fac cinste peste tot în lume. Fapt pentru care am susţinut crearea unui minister de resort, finanţarea educaţiei în limba română în afara ţării, alocarea de fonduri pentru sprijinirea reîntoarcerii acasă, creşterea numărului de secţii şi a zilelor de vot, şi sunt convins că tot stânga românească va fi cea care va găsi cele mai bune soluţii pe viitor. Împreună cu colegii din Partidul Social Democrat vom lucra pentru a recâştiga încrederea diasporei şi dezvolta legăturile cu România”, a spus Victor Negrescu, pentru MEDIAFAX.

Vicepreşedinte PSD: Declaraţiile lui Nicolae Bădălău despre diapora, total deplasate, nu fac cinste nimănui

Vicepreşedintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest, Gabriel Zetea, consideră că declaraţiile lui Nicolae Bădălău despre diapora sunt total deplasate şi nu fac cinste nimănui.

Potrivit unui comunicat al lui Gabriel Zetea transmis, vineri, acesta nu este acord, nu susţine şi regretă astfel de declaraţii ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte.

„Declaraţiile total deplasate ale colegului meu de partid, Nicolae Bădălau, nu fac cinste nimănui. Majoritatea românilor care au plecat din ţară în ultimii 15 ani au făcut-o pentru a asigura un trai mai bun familiilor lor şi asta pentru că în România nu au primit şansele pe care le meritau la dezvoltare personală. Nu sunt de acord, nu susţin şi regret astfel de declaraţii ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte. Dar, recunosc, mă doare faptul că o asemenea <<analiză>> a fost făcută de un coleg care ar fi trebuit să reflecteze mai bine la ce înseamnă empatia şi grija faţă de fiecare român, indiferent de locul în care se află acesta azi, pentru că suntem cu toţii fraţi ai aceeaşi Patrii!”, a spus Zetea.

Acesta a subliniat faptul că Maramureşul are zeci de mii de maramureşeni plecaţi de lângă familiile lor, în Europa iar munca sa în administraţia judeţului, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, înseamnă inclusiv eforturi constante de a le explica celor plecaţi că şi în România poate fi mai bine.

„Că ei pot, încet, să revină acasă pentru salarii mai bune, pentru condiţii de viaţă decente. Cred că, daca ne dăm mâna, toţi cei care fac politica în România, şi ne stabilim ca obiectiv dezvoltarea durabilă a ţării, atunci şi cei care muncesc din greu, aici, acasă, dar şi cei plecaţi temporar la muncă în străinătate vor fi mai câştigaţi”, a conchis vicepreşedintele PSD al Regiunii de Nord-Vest. 

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

El a mai spus că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor „o nebunie”.

În august 2018 Niculae Bădălău a participat la o petrecere în timpul căruia lăutarii au cântat despre ”naşul Bădălău” şi au jignit Diaspora.

„Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că strofa nu e porno e un pic aşa....că şi ăştia a zis <<M...PSD>>> Lai, lai lai, să vină Diaspora...hai, lai,lai,lai că noi ne pi...m pe ea", a spus lăutarul la microfon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici