Românii cumpără mai puţine maşini faţă de anii trecuţi. Cum arată cifrele din primele 4 luni ale anului

În România au fost înmatriculate în aprilie 9.272 autovehicule noi, cu mai mult de 75% faţă de luna similară a anului trecut. Cu toate acestea, pe ansamblul primelor 4 luni, autoturismele noi înregistrează o scădere generală de 14,5%.

217 afișări
Imaginea articolului Românii cumpără mai puţine maşini faţă de anii trecuţi. Cum arată cifrele din primele 4 luni ale anului

Românii cumpără mai puţine maşini faţă de anii trecuţi. Cum arată cifrele din primele 4 luni ale anului

Datele au fost date publicităţii marţi de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), care citează datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

În aprilie a.c au fost înmatriculate în România 9.272 autovehicule noi (autoturisme şi vehicule comerciale, autocare şi speciale), cu 76,9% mai multe decât în luna similară a anului trecut.

Dintre acestea, 6.862 au fost autoturisme noi, a căror creştere faţă de luna aprilie 2020 (când au fost înmatriculate 4.321 unităţi) este de 58,8%.

Top-ul 5 pe mărci în aprilie : Dacia 1.617 unităţi, Skoda 694 unităţi, Volkswagen 548 unităţi, Toyota 490 unităţi şi Renault 457 unităţi.

În acest context, pe ansamblul primelor 4 luni, autoturismele noi înregistrează o scădere generală de 14,5%.

Pe de altă parte, autoturismele rulate, cu cele 135.539 unităţi înmatriculate în perioda ianuarie – aprilie 2021, înregistrează o creştere de 5,6% comparativ cu perioada similară din anul trecut.

În ce priveşte înmatriculările de vehicule comerciale noi (LCV, HCV, Minibus şi Bus, precum şi vehicule speciale), după un volum de 2.410 unităţi, înregistrat în luna aprilie 2021 (+162,0% faţă de aprilie 2020), rezultă o creştere generală pe ansamblul anului 2021 de 26,1%.

Motociclurile (motociclete, mopede, ATV-uri) noi înregistrează în luna aprilie o creştere de 67,1% pe un volum de 527 unităţi şi una de 54,5% pe primele patru luni din acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici