Slalom printre tratamente! Apar remedii noi pentru pacienţii cu HIV, însă cei din România cu greu le mai obţin pe cele vechi!

  • Agenţia Europenă a Medicamentului a dat undă verde primului tratament injectabil pentru virusul HIV
  • Tratamentul va uşura mult viaţa pacienţilor cu HIV, nevoiţi să ia pastile zilnic
  • Peste 15.000 de români au HIV/SIDA
  • Adrian, pacient cu HIV: Medicamentul ajută la atingerea pragului de nedetecţie a bolii, iar pacientul nu mai ia zece medicamente zilnic
  • Până la noul tratament însă, pacienţii au probleme în a-l obţine pe cel existent deja
972 afișări
Imaginea articolului Slalom printre tratamente! Apar remedii noi pentru pacienţii cu HIV, însă cei din România cu greu le mai obţin pe cele vechi!

Slalom printre tratamente! Apar remedii noi pentru pacienţii cu HIV, însă cei din România cu greu le mai obţin pe cele vechi!

Pacienţii cu HIV primesc o veste bună. Agenţia Europeană a Medicamentului a dat undă verde pentru primul tratamet injectabil care îi ajută să ţină boala în frâu. Este vorba despre un coktail de două medicamente antiretrovirale pe care pacienţii trebuie să îl facă o dată la câteva luni.

Adrian îţi spune ce înseamnă asta pentru el: „Încearcă să facă acelaşi lucru, adică  să  atingă pragul de nedetecţie, adică pacientul să fie nedetectabil, dar renunţând la zece medicamente pe zi, zece comprimate”

Cocktailul injectabil de două medicamente antiretrovirale are acţiune îndelungată şi împiedică virusul să se reproducă. Autorizaţia de punere pe piaţă a noului medicament trebuie însă aprobată de Comisia Europeană. În aşteptarea acestui noi remediu însă, pacienţii de la noi se confruntă cu alte probleme: 

„Nu am mai avut acces la analizele uzuale, la medicul curant este foarte greu să ajungi, eu nu am reuşit. Tratamentul medicamentos se ia cumva în orb, fără a se vedea dacă mai funcţionează, dacă este în regulă. Se degradează starea de sănătate”, a spus Adrian, pacientul cu HIV

Problemele acestor oameni nu sunt numai cele legate de accesul la tratament. O analiză făcută recent de Observatorul Român de Sănătate arată că numărul de internări pentru bolnavii HIV/SIDA  scăzut cu 80% în perioada martie- august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici