Spaima COVID-19 provoacă revolte violente într-o închisoare arhiplină din America Latină. 9 deţinuţi au fost ucişi

Nouă deţinuţi au fost ucişi într-o revoltă într-o închisoare din capitala peruană Lima, în contextul protestelor faţă de riscul ca noul coronavirus să facă victime în rândul penitenciarelor supraaglomerate şi lipsite de o igienă adecvată, relatează Bloomberg.

1292 afișări
Imaginea articolului Spaima COVID-19 provoacă revolte violente într-o închisoare arhiplină din America Latină. 9 deţinuţi au fost ucişi

Spaima COVID-19 provoacă revolte violente într-o închisoare arhiplină din America Latină. 9 deţinuţi au fost ucişi

O revoltă stârnită de temeri de coronavirus într-o închisoare supraaglomerată din Lima, Peru, a lăsat nouă deţinuţi morţi, potrivit serviciului penitenciar peruvian INPE. Prizonierii au aprins focuri şi s-au dezlănţuit în închisoare , mai ales în zona aripi comunale din închisoarea Miguel Castro Castro relatează presa din Lima. Au incendiat saltele în semn de revoltă faţă de refuzul autorităţilor de a elibera deţinuţi vulnerabili din închisoarea veche şi suprapopulată şi unde nu pot primi un tratament adecvat.

Imaginile televizate au arătat prizonierii care deţineau pancarte şi semne care scriau: „Vrem să trăim, dar în afara acestor ziduri” şi „Dreptul la viaţă”, cerând eliberarea lor. Alţii i-au filmat pe deţinuţii de pe acoperişurile închisorii care se luptau cu ofiţeri de poliţie care au ripostat cu lacrimogene şi arme de foc.
 
Până seara, aproximativ 200 de ofiţeri de poliţie şi 70 de soldaţi au stins revolta, dar s-a deschis o anchetă cu privire la utilizarea proporţională a forţei, după ce rapoartele iniţiale despre trei prizonieri morţi au ajuns la nouă. Cinci poliţişti şi 60 de ofiţeri de închisoare au fost răniţi în incident, au spus autorităţile.
 
În penitenciarul cu o capacitate teoretică de 1140 de locuri sunt închise în prezent 5500 de persoane. Cel mai recent bilanţ general al pandemiei de COVID-19 din Peru arăta 28.699 de cazuri confirmate de contaminare, cu 782 de decese

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici