”Steaua Crăciunului”, evenimentul care nu a mai fost văzut de peste 700 de ani. Când va avea loc

  • ”Steaua Crăciunului” este cea mai apropiată conjuncţie vizibilă a planetelor Jupiter şi Saturn.
  • Conjuncţia giganţilor planetari va arăta ca o stea mare la solstiţiul de iarnă, pe 21 decembrie 2020.
  • Apropierea dintre cele două planete se va vedea pe cerul de sud-vest, eveniment unic în 800 de ani.
4978 afișări
Imaginea articolului ”Steaua Crăciunului”, evenimentul care nu a mai fost văzut de peste 700 de ani. Când va avea loc

„Steaua Crăciunului”, eveniment unic în cea mai lungă noapte din an

„Steaua Crăciunului”, cea mai apropiată conjuncţie a planetelor Jupiter şi Saturn, va fi vizibilă pe 21 decembrie 2020 şi va lumina cea mai întunecată zi a anului.

Gigantele planete se vor apropia atât de mult, încât le vor oferi privitorilor imaginea unei planete duble, fenomen cunoscut de unii astronomi sub denumirea de „Steaua Crăciunului,” făcând referire la povestea biblică a Stelei din Betleem.

Acest fenomen astronomic se petrece foarte rar. În 1623 cele două planete s-au apropiat la fel de mult, însă nu a fost vizibil pentru pământeni. Ultima dată când o astfel de imagine a putut fi observată cu ochiul liber a fost în 1226, potrivit NBC News.

În serile de 15-18 decembrie, vor putea fi observate mişcările de apropiere ale celor două planete, Jupiter şi Saturn.

„Reţineţi că, deşi cei doi uriaşi gazoşi pot părea apropiaţi, în realitate se vor afla la o distanţă de sute de milioane de kilometri”, a afirmat NASA.

„Steaua Crăciunului” va putea fi observată pe 21 decembrie, imediat după apusul soarelui.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici