Tranzacţia de 10 miliarde de dolari care creează cel mai mare producător mondial de aur

Compania Newmont Mining Corp a anunţat luni că va cumpăra rivalul Goldcorp Inc, într-o tranzacţie de 10 miliarde de dolari, care va duce la apariţia celui mai mare producător de aur din lume, relatează Reuters.

2097 afișări
Imaginea articolului Tranzacţia de 10 miliarde de dolari care creează cel mai mare producător mondial de aur

Tranzacţia de 10 miliarde de dolari care creează cel mai mare producător mondial de aur

Tranzacţia este cea de-a doua fuziune de profil, după ce Barrick Gold Corp a cumpărat Randgold Resources Ltd în luna septembrie a anului trecut.

Industria minieră a aurului a ieşit din graţiile investitorilor, în ultimele luni, pentru gestionarea deficitară a capitalului. Acest lucru, combinat cu scăderea rezervelor şi costurile de extracţie mai mari, au determinat companiile miniere să caute să îşi eficientizeze costurile.

Compania combinată este aşteptată să producă 6-7 milioane uncii de aur în următorii zece ani. În 2017, Newmont a produs 5,3 milioane uncii de aur, în timp ce Goldcorp a extras 2,6 milioane uncii.

Rezervele şi resursele companiei combinate vor fi cele mai mari din sectorul aurului şi vor fi situate în jurisdicţii miniere favorabile din America, Australia şi Ghana, au spus companiile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici