Un ginecolog din Covasna a fost în Austria şi apoi nu s-a izolat acasă. A fost confirmat cu noul coronavirus

Un ginecolog din Sfântu Gheorghe este cercetat penal pentru că nu s-a autoizolat după ce a revenit din Austria. Medicul a fost ulterior testat pozitiv cu coronavirus, iar procurorii au început urmărirea penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

5416 afișări
Imaginea articolului Un ginecolog din Covasna a fost în Austria şi apoi nu s-a izolat acasă. A fost confirmat cu noul coronavirus

Foto: Profimedia

„Organele de cercetare au reţinut că, un medic ginecoloc din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristoff din mun. Sf. Gheorghe s-a aflat în cursul lunii martie 2020 în Austria şi, în data de 21.03.2020, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. În urma verificărilor, s-a stabilt că, Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligaţia izolării la domiciliu la revenirea în ţară”, se arată într-un comunicat transmis luni de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântul Gheorghe.

În această cauză, procurorii au deschis, duminică, un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Cercetările se fac de Poliţia din Sfântu Gheorghe sub supravegherea unui procuror din Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici