Vizită delicată a Papei Francisc în Bulgaria, pe fondul relaţiilor glaciale cu Biserica Bulgară | VIDEO

Papa Francisc efectuează duminică o vizită în Bulgaria, unde se va întâlni cu oficiali de la Sofia şi va vizita un centru de refugiaţi, însă vizita Suveranului Pontif este considerată drept una potenţial delicată în contextul relaţiilor glaciale între Biserica Ortodoxă Bulgară şi cea de la Roma.

1800 afișări
Imaginea articolului Vizită delicată a Papei Francisc în Bulgaria, pe fondul relaţiilor glaciale cu Biserica Bulgară | VIDEO

Vizită delicată a Papei Francisc în Bulgaria, pe fondul relaţiilor glaciale cu Biserica Bulgară. Foto: Vatican News

Cu câteva înainte de vizita Suveranului Pontif, Biserica Ortodoxă Bulgară a anunţat că membrii clerului bulgar nu vor participa la ceremonii religioase sau rugăciuni alături de Papa Francis. Totuşi, Patriarhul Neofit şi alţi prelaţi au programate întrevederi cu liderul Bisericii Catolice, informează postul Deutsche Welle.

Suveranul Pontif urmează să se întâlnească duminică şi cu premierul bulgar Boiko Borisov, care a salutat vizita Papei Francis, spunând că "reflectă interesul său pentru dezvoltarea economică paşnică a Balcanilor".

 

 

Este de aşteptat ca Papa Francisc să vorbească în cursul vizitei sale în Bulgaria şi despre situaţia imigranţilor, un subiect delicat având în vedere poziţia antiimigraţie a Guvernului de la Sofia.

De asemenea, Papa Francis va efectua marţi o vizită în Macedonia de Nord, unde va vizita Casa Memorială a Maicii Tereza.

 

 

Maica Tereza, născută la Skopje, în Macedonia, cu numele de Agnes Gonxha Bojaxhiu, pe 26 august 1910, o călugăriţă catolică de origine albanezo-aromână, s-a mutat în India în 1929.

După o viaţă întreagă consacrată alinării suferinţelor nevoiaşilor, bolnavilor şi muribunzilor din cartierele sărace din Calcutta, Maica Tereza a primit premiul Nobel pentru pace, în anul 1979.

Maica Tereza a murit în 5 septembrie 1997, la vârsta de 87 de ani, şi a fost canonizată în 2016 de către Papa Francisc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici