Vor fi destule măşti după data de 15 mai când sunt obligatorii? Ce spun distribuitorii

  • După 15 mai se va relaxa circulaţia persoanelor dar va creşte cererea de măşti, acestea fiiind obligatorii
  • Distribuitorii spun că acestea nu vor lipsi din farmacii
1913 afișări
Imaginea articolului Vor fi destule măşti după data de 15 mai când sunt obligatorii? Ce spun distribuitorii

Vor fi destule măşti după data de 15 mai când sunt obligatorii? Ce spun distribuitorii

Guvernul va relaxa cerinţele adresate cetăţenilro în contextul epidemiei de COVID-19 dar acest lucru implică şi anumite reguli, cum ar fi purtatul obligatoriu de mască în mijloacele de transport în comun şi în locurile aglomerate.

Astfel, populaţia va avea nevoie de foarte multe măşti, aşteptându-se la o circulaţie crescută a persoanelor după 15 mai.

Având în vedere fapptul că aprovizionarea cu măşti a fost o mare problemă la începutul pandemiei, aprovizionarea cu acestea constituie şi acum o temere în rândul cetăţenilor.

Iată ce spun distribuitorii de măşti.

 Vor fi destule măşti după data de 15 mai când sunt obligatorii? Ce spun distribuitorii din Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR):

”În contextul noilor măsuri de protecţie obligatorii în spaţiile publice închise comunicate de către autorităţi şi a reluării activităţilor economice care presupun deplasări şi reintrarea în colectivităţi, membrii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) sunt pregătiţi să asigure necesarul de măşti şi materiale de protecţie pentru a fi comercializate prin farmacii. Rămâne identificarea unor parteneri, inclusiv din rândul companiilor româneşti care şi-au dezvoltat capacităţi de producţie în acest segment, care să poată furniza echipamente şi produse, conforme cu standardele în vigoare".

ADFR transmite faptul că are în vedere atât protejarea cetăţenilor cât şi a angajaţilor din farmacii.

"Apreciem dialogul constant cu autorităţile din această perioadă cu scopul de a pune la dispoziţia populaţiei produse sanitare de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, la preţuri competitive. Având în vedere că acestea vor fi utilizate pentru o perioadă lungă de timp, asigurarea accesului populaţiei este o prioritate pentru membrii ADRFR. Totodată, depunem toate eforturile pentru ca angajaţii implicaţi în activitatea de distribuţie şi personalul din farmacii să beneficieze în continuare de măsuri sporite de protecţie şi siguranţă", mai spun reprezentanţii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici