Zeci de români blocaţi în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis, nu pot fi aduşi acasă. Au fost scoşi afară, în stradă

  • Zecile de borşeni blocaţi în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis, nu pot fi aduşi acasă cu autocar.
  • Vor primi cazare şi masă cu ajutorul consulatelor, spune primarul comunei Borşa, judeţul Maramureş, Sorin Timiş.
  • Apel la MAE şi MAI, să intervină pentru repatrierea lor
5492 afișări
Imaginea articolului Zeci de români blocaţi în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis, nu pot fi aduşi acasă. Au fost scoşi afară, în stradă

Zecile de români blocaţi în Italia, după ce hotelurile la care lucrau s-au închis, nu pot fi aduşi acasă. Au fost scoşi afară, în stradă. Sursă foto: Profimedia

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Sorin Timiş susţine că a avut discuţii cu reprezentanţii MAE şi MAI din care a reieşit că repatrierea borşenilor cu autocare nu este posibilă deoarece Ungaria nu permite tranzitarea ţării.

„În urma discuţiilor purtate cu prefectul din Maramureş, cu preşedintele CJ, cu reprezentanţii MAI şi MAE referitoare la situaţia borşenilor din zona Trento care se află la muncă sezonieră în staţiunile din nordul Italiei s-a stabilit că suntem în imposibilitatea de a trimite autocare după ei, având în vedere că Ungaria nu permite tranzitul autovehiculelor care vin din Italia. Având în vedere că aeroporturile din Italia sunt închise şi varianta de a repatria borşenii pe calea aerului nu mai este viabilă, MAE, Ambasada României din Italia şi consulatele vor asigura toate cele necesare, respectiv cazare, masă celor care sunt în situaţii critice”, a spus Timiş.

Acesta a susţinut că a transmis o listă nominală cu numere de contact a celor care i-au cerut ajutorul către Ambasada României la Roma, iar borşenii vor fi contactaţi individual.

„Totodată, angajaţii Primăriei Borşa îi vor suna la fiecare două zile pe fiecare dintre ei pentru a fi la curent cu situaţia lor în timp real. Şi ei sunt ai noştri, nu i-am abandonat şi facem tot ce ne stă în putere să îi aducem acasă. Facem tot ce este necesar ca în momentul în care există posibitatea de repatriere a borşenilor din zona Trento, aceasta să fie făcută fără întârziere”, a conchis edilul din Borşa.

Sorin Timiş a făcut, vineri, un apel la autorităţile române, la MAE şi MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borşa şi să nu îi abandoneze.

Edilul spunea că sunt peste 70 de borşeni care erau angajaţi în Italia, în zona Trento, ca şi sezonieri în staţiunile de schi şi care nu se pot întoarce acasă deoarece hotelurile s-au închis şi ei au fost scoşi afară, „în stradă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici