16 vulnerabilităţi ale conexiunilor Bluetooth, descoperite de experţi. Un miliard de utilizatori sunt afectaţi

  • Experţii în securitate au descoperit 16 vulnerabilităţi ale conexiunilor Bluetooth care ar putea pune în pericol peste un miliard de utilizatori Windows 10 şi Android.
  • Problemele de securitate, cunoscute drept „BrakTooth”, afectează o serie de dispozitive care utilizează Bluetooth pentru a conecta produse externe.
2307 afișări
Imaginea articolului 16 vulnerabilităţi ale conexiunilor Bluetooth, descoperite de experţi. Un miliard de utilizatori sunt afectaţi

Vulnerabilităţile au impact asupra cipurilor create de Qualcomm, Intel şi Texas Instruments, care sunt utilizate într-un număr mare de dispozitive, inclusiv Samsung, OnePlus şi Google Pixel, laptopuri Microsoft Surface, computere desktop Dell şi multe altele.

Cercetătorii de la Universitatea din Singapore au analizat 13 cipuri diferite de la 11 furnizori pentru studiu şi estimează că vulnerabilităţile ar putea fi găsit în cel puţin 1.400 de cipuri care utilează peste un miliard de dispozitive Bluetooth.

În ceea ce priveşte riscul real, un rău-voitor ar trebui să se afle în raza de conexiune Bluetooth pentru a produce daune reale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici