Elon Musk a promis o baterie mai ieftină abia peste trei ani. Acţiunile Tesla au scăzut cu 50 de miliarde de dolari după acest anunţ

  • Elon Musk anunţat că o maşină de 25.000 de dolari va apărea abia peste trei ani.
  • Acţiuinile Tesla au scăzut cu 50 miliarde de dolari din valoarea de la bursă a companiei auto.
  • Musk a recunoscut că Tesla nu şi-a finalizat toate procesele ambiţioase de proiectare şi fabricaţie pentru vehicule şi baterii noi.
436 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a promis o baterie mai ieftină abia peste trei ani. Acţiunile Tesla au scăzut cu 50 de miliarde de dolari după acest anunţ

Profimedia

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunţat o tehnologie despre care spune că va face bateriile mai ieftine şi mai puternice, dar apariţia unei maşini de 25.000 de dolari este posibilă abia peste trei ani, relatează Reuters.
 
"În trei ani ... putem face o maşină de 25.000 de dolari care va fi practic comparabilă, poate puţin mai bună decât o maşină pe benzină. Acesta a fost întotdeauna visul nostru, de a produce o maşină electrică la preţuri accesibil,” ​a spus Musk.
 
Dar anunţul nu a fost deloc pe placul investitorilor şi acţiuinile Tesla au scăzut cu 50 miliarde de dolari din valoarea de la bursă a companiei auto.
 
Acţiunile Tesla au scăzut cu 20 de miliarde de dolari în doar două ore după închiderea tranzacţiei marţi, după ce Musk şi alţi directori ai Tesla şi-au prezentat noile baterii şi strategii de fabricaţie.
 
Nimic din ce Musk a spus despre baterii nu este o afacere finalizată,” a spus Craig Irwin, analistul Roth Capital Partners. ”Nu este nimic tangibil.” 
 
Noile baterii vor furniza de cinci ori mai multă energie, de şase ori mai multă putere şi o autonomie de conducere cu 16% mai mare. Dar tehnologia anunţată va avea nevoie de ani de zile pentru a fi pusă în aplicare.
 
Musk a recunoscut că Tesla nu şi-a finalizat pe deplin toate procesele ambiţioase de proiectare şi fabricaţie pentru vehicule şi baterii noi. Tesla a ratat adesea obiectivele de producţie stabilite de Musk.
 
Tesla speră să construiască până la 20 de milioane de vehicule electrice pe an. Anul acesta, întreaga industrie auto intenţionează să livreze 80 de milioane de maşini în întreaga lume.
 
Patru trimestre consecutive de creştere au dus la creşterea preţului acţiunilor Tesla, care a devenit este cea mai valoroasă companie auto din lume.
 
Acest lucru s-a întâmplat în ciuda criticilor aduse lui Elon Musk că unele dintre progresele sale tehnologice au fost exagerate.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici