Amazon plănuieşte îmbunătăţirea asistentului vocal Alexa cu funcţii de inteligenţă artificială. Utilizatorii vor plăti o taxă lunară

  • Asistentul vocal Alexa va fi îmbunătăţit cu capabilităţi AI.
  • Utilizatorii vor plăti o taxă lunară care nu este inclusă în abonamentul Amazon Prime.
  • Anunţul vine în contextul în care OpenAI a dezvăluit un chatbot care poate avea conversaţii în ambele sensuri, în timp ce Alexa este încă utilizat pe scară largă pentru cronometrele din bucătărie şi pentru a anunţa vremea.
105 afișări
Imaginea articolului Amazon plănuieşte îmbunătăţirea asistentului vocal Alexa cu funcţii de inteligenţă artificială. Utilizatorii vor plăti o taxă lunară

Amazon plănuieşte îmbunătăţirea asistentului vocal Alexa cu funcţii de inteligenţă artificială. Utilizatorii vor plăti o taxă lunară

Amazon îşi modernizează asistentul vocal Alexa, vechi de zece ani, cu inteligenţă artificială generativă şi intenţionează să perceapă o taxă de abonament lunar pentru a compensa costul tehnologiei, potrivit unor persoane care cunosc planurile Amazon, citate de CNBC.

Noua versiune mai conversaţională a asistentului vocal Alexa ar urma să fie lansată în cursul acestui an şi ar putea ajunge să concureze cu noile chatbots cu inteligenţă artificială generativă ale companiilor Google şi OpenAI, au declarat sub anonimat două surse familiare cu acest subiect.

Abonamentul Amazon pentru Alexa nu va fi inclus în oferta Prime de 139 de dolari pe an, iar Amazon nu a stabilit, momentan, preţul pentru abonamentul lunar care ar urma să fie perceput utilizatorilor, notează CNBC.

Amazon a lansat asistentul său vocal, Alexa, în anul 2014, iar la momentul respectiv a fost o inovaţie în domeniul tehnologiei. Cu toate acestea, inteligenţa artificială generativă s-a dezvoltat într-un ritm accelerat, ajungându-se inclusiv în punctul în care OpenAI a anunţat lansarea GPT-4o, care are capacitatea de a purta conversaţii bidirecţionale. Şi Google a lansat o funcţie vocală similară, alimentată de generative-AI, pentru Gemini.

Potrivit CNBC, Amazon a refuzat să comenteze cu privire la planurile sale pentru Alexa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici