Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă pe dispozitivele angajaţilor guvernului SUA

  • Conform unui proiect de lege adoptat miercuri de o Comisie a Senatului SUA, angajaţilor federali americani li s-ar putea interzice folosirea aplicaţiei mobile TikTok, pe dispozitive ale guvernului.
  • Temerile autorităţilor americane au ca motiv o lege adoptată în China în anul 2017, conform căreia companiile au obligaţia de a susţine activitatea serviciilor de informaţii ale ţării.
  • Reprezentanţii aplicaţiei spun că echipa companiei are ca prioritate majoră protejarea confidenţialităţii utilizatorilor, accentuând faptul că aplicaţia este destinată divertismentului.
399 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă pe dispozitivele angajaţilor guvernului SUA

Aplicaţia TikTok ar putea fi interzisă pe dispozitivele angajaţilor guvernului SUA

Popularitatea tot mai mare a aplicaţiei TikTok în rândul adolescenţilor americani a creat îngrijorare din partea autorităţilor americane, care se tem că informaţiile lor personale ar putea cădea în mâinile oficialilor guvernamentali de la Beijing.

TikTok, folosită pentru a crea dansuri scurte, sincronizare lip-sync şi videoclipuri, a declarat anul trecut că 60% din cei 26,5 milioane de utilizatori ai săi activi lunar din SUA au vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.

Conform unei legi chineze din 2017, companiile au obligaţia de a sprijini şi de a coopera cu activitatea serviciilor de informaţii ale ţării

La începutul acestei săptămâni, Camera Reprezentanţilor a votat pentru ca angajaţilor federali să li se interzică descărcarea aplicaţiei pe dispozitive puse la dispoziţie de către guvern, ca parte a unui proiect de lege pentru un fond de 741 miliarde dolari destinat politicii de apărare.

Odată cu trecerea în Cameră şi aprobarea de către Comisia Senatului, interdicţia ar putea deveni în curând lege în Statele Unite.

Înalţi oficiali din administraţia Trump au mai spus că au în vedere o interdicţie mai amplă, asupra TikTok şi a altor aplicaţii chinezeşti. Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat recent că americanii ar trebui să utilizeze aplicaţia cu prudenţă.

Purtătorul de cuvânt al TikTok, Jamie Favazza, a declarat că echipa din SUA a companiei, aflată în creştere, nu are o prioritate mai mare decât promovarea unei experienţe sigure a aplicaţiilor, prin protejarea confidenţialităţii utilizatorilor. „Milioane de familii americane folosesc TikTok pentru divertisment şi exprimare creativă, ceea ce, recunoaştem, nu cadrează cu menirea dispozitivelor guvernului federal”, a mai spus aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici