Apple, Meta şi Google vor fi investigate de UE

UE a anunţat investigaţii asupra unora dintre cele mai mari firme de tehnologie din lume. Meta, Apple şi Alphabet, care deţine Google, sunt verificate pentru posibile încălcări ale unor reguli introduse în 2022. Dacă vor fi găsite vinovate, companiile ar putea plăti amenzi uriaşe.

186 afișări
Imaginea articolului Apple, Meta şi Google vor fi investigate de UE

Apple, Meta şi Google vor fi investigate de UE

Reprezentanţii UE Margrethe Vestager şi Thierry Breton au anunţat investigaţiile luni. Este vorba despre posibile încălcări ale Digital Markets Act (DMA), potrivit BBC.

Dacă se constată că au încălcat regulile, firmele se pot confrunta cu amenzi uriaşe de până la 10% din cifra de afaceri anuală.

Anunţul apare la doar câteva săptămâni după ce UE a amendat Apple cu 1,8 miliarde de euro pentru încălcarea legilor concurenţei în ceea ce priveşte streamingul de muzică.

Potrivit lui Vestager, investigaţia va dura aproximativ 12 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici