Armele inteligente ar putea fi folosite în curând. Identificarea biometrică a utilizatorului, soluţia pentru a preveni incidentele

  • Armele inteligente personalizate, care pot fi folosite doar de utilizatori verificaţi, ar putea deveni disponibile pentru americani.
  • Producătorul privat de armament LodeStar din SUA a prezentat recent acţionarilor şi investitorilor săi un nou model de pistol inteligent de calibrul 9 milimetri.
  • Un pistol „inteligent” foloseşte tehnologii moderne de identificare biometrică a utilizatorului (pe baza amprentei acestuia, de exemplu).
  • Costul unui astfel de pistol este între 895 şi 2.195 de dolari.
456 afișări
Imaginea articolului Armele inteligente ar putea fi folosite în curând. Identificarea biometrică a utilizatorului, soluţia pentru a preveni incidentele

Armele inteligente ar putea fi folosite în curând. Identificarea biometrică a utilizatorului, soluţia pentru a preveni incidentele

Armele inteligente personalizate, care pot fi folosite doar de utilizatori verificaţi, ar putea deveni disponibile pentru americani după două decenii de întrebări privind fiabilitatea şi îngrijorări legate de un nou val de reglementări guvernamentale, potrivit  Reuters.

Compania LodeStar Works, cu o vechime de patru ani, a prezentat vineri arma sa inteligentă de 9 mm pentru acţionari şi investitori în Boise, Idaho. Iar o companie din Kansas, SmartGunz LLC, spune că agenţii de aplicare a legii testează deja produsul său, un model similar, dar mai simplu.

Ambele companii speră să aibă un produs disponibil în comerţ în acest an.

Cofondatorul LodeStar, Gareth Glaser, a declarat că a fost inspirat după ce a auzit prea multe poveşti despre copii împuşcaţi în timp ce se jucau cu o armă nesupravegheată. Armele inteligente ar putea opri astfel de tragedii prin utilizarea tehnologiei pentru a autentifica identitatea unui utilizator şi pentru a dezactiva arma în cazul în care altcineva încearcă să tragă cu ea.

De asemenea, ar putea reduce sinuciderile, ar putea face inutile armele pierdute sau furate şi ar putea oferi siguranţă pentru ofiţerii de poliţie şi gardienii din închisori care se tem ca alte persone le pot lua arma.

Glaser a recunoscut că vor exista provocări suplimentare în ceea ce priveşte fabricarea la scară largă, dar şi-a exprimat încrederea că, după ani de încercări şi erori, tehnologia este suficient de avansată, iar microelectronica din interiorul armei este bine protejată.

În sfârşit, simţim că am ajuns în punctul în care să facem public", a declarat Glaser. „Am ajuns acolo".

Cele mai multe dintre primele prototipuri de arme inteligente au folosit fie deblocarea prin amprentă, fie tehnologia de identificare prin frecvenţă radio care permite armei să tragă doar atunci când un cip din armă comunică cu un alt cip purtat de utilizator într-un inel sau o brăţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici