Ce au îngropat cercetătorii într-o mină aproape de Polul Nord în caz că vine sfârşitul lumii

  • GitHub a stocat tot ce ştim despre omenire până acum într-o arhivă de 21TB.
  • Arhiva a fost îngropată la 250 de metri adâncime, în arhipelagul Svalbard.
  • Arhiva conţine tot ce e nevoie pentru reconstruirea civilizaţiei.
4922 afișări
Imaginea articolului Ce au îngropat cercetătorii într-o mină aproape de Polul Nord în caz că vine sfârşitul lumii

Dacă vine sfârşitul lumii, pentru că cineva a apăsat pe un buton, sau pentru că cineva nu a purtat mască, putem sta liniştiţi, urmaşii noştri vor putea reconstrui civilizaţia.

Cei de la GitHub au strâns toate datele esenţiale despre omenire într-o arhivă de 21 TeraBytes, pe care au ascuns-o la 250 de metri adâncime, într-o fostă mină din arhipelagul Svaldarb.

Arhipelagul e situat dincolo de Cercul Polar, aproape de Polul Nord. Arhiva conţine informaţii plecând de la piatra Rosetta, cu care au fost descifrate hieroglifele, până la algoritmi de inteligenţă artificială.

Deşi nu e foarte sigur că supravieţuitorii vor mai dori o civilizaţie ca a noastră.

Nat Friedman, CEO-ul GitHub e însă optimist.

”Sunt destul de optimist cu privire la civilizaţia noastră, aş paria că oamenii vor prospera pentru mult timp pe Pământ. Aşa că mă gândesc că ar putea fi mai degrabă un fel de capsulă a timpului”, a declarat Nat Friedman, CEO GitHub.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici