Concedieri în domeniul tehnologiei: LinkedIn taie 700 de locuri de muncă şi închide aplicaţia din China

  • LinkedIn a devenit cea mai recentă firmă din domeniul tehnologiei care a eliminat locuri de muncă, închizând 716 posturi dintr-un total de 20.000 de angajaţi.
  • Reţeaua de socializare care se concentrează pe profesioniştii din mediul de afaceri îşi va desfiinţa, de asemenea, treptat aplicaţia de locuri de muncă locale din China.
340 afișări
Imaginea articolului Concedieri în domeniul tehnologiei: LinkedIn taie 700 de locuri de muncă şi închide aplicaţia din China

Concedieri în domeniul tehnologiei: LinkedIn taie 700 de locuri de muncă şi închide aplicaţia din China

Într-o scrisoare a directorului general al companiei, Ryan Roslansky, acesta a declarat că această mişcare are ca scop eficientizarea operaţiunilor firmei.
 
În ultimele şase luni, firme precum Amazon, Microsoft, compania mamă a LinkedIn, şi Alphabet au anunţat concedieri, potrivit BBC.
 
Având în vedere că piaţa şi cererea clienţilor fluctuează mai mult şi pentru a deservi mai eficient pieţele emergente şi în creştere, extindem utilizarea furnizorilor", a scris dl Roslansky.
 
El a mai spus că schimbările vor duce la crearea a 250 de noi locuri de muncă la care vor putea aplica angajaţii afectaţi de reducerile din echipele sale de vânzări, operaţiuni şi suport.
 
După ce s-a retras în cea mai mare parte din China în 2021, citând un "mediu dificil", aplicaţia rămasă, numită InCareers, va fi, de asemenea, eliminată treptat până la 9 august. InCareers acoperă doar piaţa chineză.
 
Un purtător de cuvânt al LinkedIn a declarat că firma va păstra o prezenţă în China pentru a ajuta companiile care îşi desfăşoară activitatea acolo să angajeze şi să formeze angajaţi din afara ţării.
 
LinkedIn a fost singura mare platformă de social-media occidentală care operează în China.
 
Când a fost lansată în 2014, firma a fost de acord să respecte cerinţele guvernului chinez pentru a putea funcţiona acolo.
 
La vremea respectivă, senatorul american Rick Scott a calificat această măsură drept "o împăcare grosolană şi un act de supunere faţă de China comunistă", într-o scrisoare adresată directorului general al LinkedIn, Ryan Roslansky, şi şefului Microsoft, Satya Nadella.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici