Curăţarea străzilor nu va mai fi o problemă. Trombia Free este primul vehicul autonom care face curăţenie

  • Trombia Free este primul vehicul autonom pentru curăţarea străzilor.
  • Este electric şi foloseşte doar 15% din energia aparatelor tradiţionale.
  • Vehiculul va fi testat în următorul an, pentru ca din 2022 să fie scos la vânzare.
312 afișări
Imaginea articolului Curăţarea străzilor nu va mai fi o problemă. Trombia Free este primul vehicul autonom care face curăţenie

Sursa foto: Youtube

Când vine vorba de tehnologie, finlandezii sunt cunoscuţi la nivel global graţie Nokia. Acum, o altă companie vrea să producă o schimbare cu un vehicul electric autonom care să fie folosit la curăţarea străzilor.

Trombia Free este primul vehicul de acest tip şi are nevoie de doar 15% din energia necesară pentru cele folosite în prezent. În plus, datorită faptului că este electric va reduce emisiile de carbon cu până la 3 milioane de tone anual. Momentan este în faza de teste, urmând ca precomenzile să pornească în vară. Iar din 2022 va putea fi folosit de orice companie care îşi doreşte un astfel de vehicul pentru curăţarea străzilor.
 
Trombia Free funcţionează indiferent de vreme şi foloseşte senzori inteligenţi LiDAR pentru deplasare. Preţul nu a fost momentan dezvăluit, însă creatorul companiei spune că vor exista mai multe variante pentru achiziţionarea vehiculului. 
 
„Vom pune la dispoziţie unităţi de Trombia Free cu un program flexibil de achiziţionare. Va exista investiţia tradiţională în maşinărie, iar costul pe durata vieţii vehicului va fi mereu semnificativ mai mic decât în cazul celor tradiţionale”, a spus Antti Nikkanen, CEO Trombia Technologies
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici