Departamentul de Pompieri din Los Angeles are un nou membru: Robotul Thermite RS3

  • RS3 a fost construit de compania Textron şi este cât o maşină de 1.5 tone
  • Thermite RS3 este capabil să împrăştie 10.000 de litri de apă pe minut
297 afișări

Nu ai de ce să te temi că roboţii ne vor răul. Din contră, aceştia pot salva vieţi. O face deja un robot în Los Angeles care a fost integrat în Departamentul de Pompieri.

Se numeşte Thermite (ter-mait) RS3 şi cântăreşte o tonă şi jumătate. Poate muta maşini din loc şi prinde o viteză de 13 km pe oră. A fost folosit la o intervenţie a pompieririlor şi i-a ajutat să intre într-o clădire aflată în flăcări.
 
RALPH TERRAZAS - Şef departament pompieri LAPD: Am văzut un asemenea robot anul trecut la incendiul din Paris şi mi-am zis că e un mod prin care putem să folosim un astfel de robot în oraşul nostru. Astăzi am văzut aceste două unităţi în acţiune, trimiţând mii de litri de apă sau împingând maşini. Am testat toate funcţionalităţile care eu cred că îi va face pe pompierii noştri să fie mai siguri.

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici