Elon Musk se gândeşte "serios" la dezvoltarea unei noi platforme de socializare care să pună accentul pe libertatea de exprimare

Elon Musk, directorul executiv al Tesla Inc, se gândeşte "serios" la dezvoltarea unei noi platforme de socializare, a declarat miliardarul într-un tweet sâmbătă.

4340 afișări
Imaginea articolului Elon Musk se gândeşte "serios" la dezvoltarea unei noi platforme de socializare care să pună accentul pe libertatea de exprimare

Musk a răspuns la întrebarea unui utilizator de pe Twitter dacă ar lua în considerare dezvoltarea unei platforme de social media constând într-un algoritm open source şi care ar prioritiza libertatea de exprimare şi în care propaganda ar fi minimă.

Musk, el însuşi un utilizator prolific al reţelei de socializare, a criticat în ultima vreme platforma de socializare şi politicile acesteia. El a afirmat că Twitter subminează democraţia prin nerespectarea principiilor de libertate de exprimare, scrie Reuters.

Tweetul său vine la o zi după ce a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întreba pe utilizatori dacă sunt de părere că Twitter aderă la principiul libertăţii de exprimare, la care peste 70% au votat "nu".

"Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votaţi cu atenţie", a spus el vineri.

Dacă Musk decide să meargă mai departe cu crearea unei noi platforme, el s-ar alătura unui portofoliu tot mai mare de companii tehnologice care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt reprimate pe platforme precum Twitter, Facebook al platformei Meta, şi YouTube al Google deţinut de Alphabet.

Niciuna dintre companii, inclusiv Truth Social a lui Donald Trump, nu s-a apropiat până în prezent de amploarea şi popularitatea platformelor principale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici