Elon Musk vinde încă 6,9 miliarde de dolari din acţiunile Tesla

Elon Musk, şeful Tesla, a vândut încă 7,92 milioane de acţiuni ale producătorului de automobile electrice, în valoare de aproximativ 6,88 miliarde de dolari.

433 afișări
Imaginea articolului Elon Musk vinde încă 6,9 miliarde de dolari din acţiunile Tesla

Vânzările au avut loc după adunarea anuală a acţionarilor firmei de săptămâna trecută, arată documentele citate de BBC.

Musk spune că are nevoie de bani în cazul în care va fi nevoit să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Multimiliardarul este implicat în prezent într-o bătălie juridică cu platforma de socializare, după ce luna trecută a declarat că se va retrage din acordul de cumpărare a acesteia.

Ultimele tranzacţii au fost efectuate pe 5, 8 şi 9 august, potrivit celor şase dosare depuse la US Securities and Exchange Commission.

După ce vestea vânzării de acţiuni a fost făcută publică, Musk a răspuns cu "da" la un tweet în care era întrebat dacă a terminat de vândut acţiunile Tesla, adăugând că avea nevoie de bani în cazul în care ar fi fost forţat să cumpere Twitter şi nu ar fi reuşit să asigure o parte din finanţarea pentru tranzacţie.

"Este important să evităm o vânzare de urgenţă a acţiunilor Tesla", a spus el.

Întrebat de un alt utilizator dacă va cumpăra din nou acţiuni Tesla dacă preluarea Twitter nu va avea loc, Musk a răspuns, de asemenea, "da".

În iulie, Musk a declarat că intenţionează să renunţe la oferta sa de cumpărare a Twitter, ceea ce a determinat compania să îl dea în judecată. Cea mai bogată persoană din lume a acuzat compania că a ascuns informaţii despre conturile false.

Luna trecută, un judecător american a decis că procesul intentat de Twitter împotriva lui Musk ar trebui să se judece în octombrie.

Twitter speră că instanţa îi va ordona lui Musk să finalizeze preluarea la preţul convenit de 54,20 dolari pe acţiune.

Şi Musk a dat Twitter în judecată.

Tot în iulie, Twitter a declarat că între aprilie şi iunie a cheltuit 33 de milioane de dolari pentru tranzacţia propusă. De asemenea, a declarat că numărul său de utilizatori zilnici lunari a crescut la 237 de milioane - dar a raportat o pierdere netă de 270 de milioane de dolari, mai mare decât se aştepta.

Între timp, Tesla a dezvăluit luna trecută că s-a debarasat de 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2021. Compania a făcut valuri anul trecut când a dezvăluit o investiţie majoră în în cea mai mare criptomonedă din lume. Tesla a declarat că a cumpărat monede tradiţionale cu cele 936 de milioane de dolari obţinute din vânzările sale de Bitcoin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici