Eşti gata să renunţi la smartphone sau televizor? La ce ne putem aştepta într-un viitor nu foarte îndepărtat. Mark Zuckerberg: „Va fi o nebunie”

  • Mark Zuckerberg spune într-un interviu că televizoarele şi telefoanelor vor dispărea în câţiva ani
  • Cofondatorul Facebook crede că realitatea augmentată va lua locul dispozitivelor fizice
  • Cu o aplicaţie din ochelari vei putea înlocui device-urile pe care le foloseşti acum
14332 afișări
Imaginea articolului Eşti gata să renunţi la smartphone sau televizor? La ce ne putem aştepta într-un viitor nu foarte îndepărtat. Mark Zuckerberg: „Va fi o nebunie”

FOTO: Profimedia

Eşti gata să renunţi la smartphone sau televizor? Mark Zuckerberg e convins că o vei face. Anul viitor va lansa primii ochelari inteligenţi. Iar cofondatorul Facebook îşi imaginează un viitor în care realitatea augmentată va fi tot ce ai nevoie. Cu o aplicaţie pe ochelari vezi proiectat televizorul. Sau telefon. Sau pe cel mai bun prieten.

„Multe tipuri de device-uri precum cărţile, jocurile, diferite lucruri pe care le au oamenii, televizoarele. Nu este clar că în viitor toate acestea trebuie să mai fie obiecte fizice. Dacă stai lângă mine, holograma ta e aici alături şi poate un alt prieten de-al tău stă pe canapea tot sub formă de hologramă. Şi vrem să jucăm cărţi. Pur şi simplu mişc din degete şi iată un pachet de cărţi virtuale şi pot să le împart. Cred că va fi o nebunie”, spune Mark Zuckerberg.
 
Ochelarii inteligenţi sunt deja folosiţi în diferite domenii. O companie de tech ajută persoanele cu probleme cu vederea. Radu Coman din Sibiu spune că aceştia i-au schimbat viaţa. El a suferit un accident de maşină în urma căruia mai vede la doar 20% din capacitatea normală.
 
„Consider că o să mă mă ajute foarte mult şi este foarte ok că am înţeles că citeşte şi de pe monitoare. Şi asta mă ajută foarte mult pe mine pentru că în ce lucrez eu ţin foarte mult legătura cu oamenii”, este de părere Radu Coman, de 34 de ani, din Sibiu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici