VIDEO   Evoluţia Omului, prezentată artistic de Inteligenţa Artificială - de la Homo Sapiens la Homo Deus

5555 afișări
Imaginea articolului Evoluţia Omului, prezentată artistic de Inteligenţa Artificială - de la Homo Sapiens la Homo Deus

Fabio Comparelli, Instagram

Canalul Thoughtverse de pe YouTube a publicat în noiembrie 2022 un clip cu evoluţia umană avându-l drept autor pe Fabio Comparelli, a cărei creaţie poate fi găsită şi pe Twitter.  Picturile sunt generate cu ajutorul inteligenţei artificiale . 

Clipul porneşte cu Proconsulul, strămoşul comun al gibonului, al cimpanzeului şi al omului şi continuă cu evoluţia în mai multe specii - Dryopithecus, Sivapithecus,  Australopithecus. 

AI-ul randează apoi evoluţia speciilor de hominizi - Homo Habilis, Homo Rudolfensis, Homo Ergaster, Homo Erectus, Homo Antecessor, Homo Heidelbergensis, Homo Floresiensis, Homo Neanderthal, toţi mânuind beţe din lemn. Evoluţia culminează cu apariţia lui Homo Sapiens/Omul Modern care ţine o suliţă. 

Homo Sapiens este înfăţişat în haine şi armură specifică evului mediu şi cu o suliţă. I se schimbă vestimentaţia cu hanorac modern şi blugi în timp ce tastează pe un smartphone când începe să devină dependent de tehnologie. Peisajul se schimbă la rândul său după epocă, de la jungla şi peştera în care trăiesc primatele la fortăreaţă medievală şi peisajul urban modern. 

Mai fascinant este că până în epoca contemporană, bărbaţii sunt dominanţi în istorie, dar viitorul aparţine femeilor. 

Inteligenţa artificială care a generat artistic evoluţia umană arată că robotizarea este inevitabilă, iar omul de sex feminin este arătat în mai multe forme de cyborg, având ochi bionici, membre artificiale şi trupul din înveliş metalic şi luminiţe, aidoma unui cyborg, iar pe parcurs ajunge să poarte un costum foarte etanş de astronaut. Peisajul se transformă  de la oraşul futuristic la navă spaţială. 

Dintr-o dată, omul bionic devine o fiinţă alterată genetic, căpătând solzi şi colţi înfiorători de reptilă, probabil ca rezultatul unei infestări în urma unui contact cu extratereştri sau este modificată genetic din cauza condiţilor ostile din spaţiu. 

Ulterior, acest specimen bionic cu aspect de reptilian se transformă într-o entitate digitală, devenind un supercomputer care pluteşte în derivă în spaţiu, semnificând faptul că umanitatea a învăţat să-şi încarce conştiinţă în computere şi devine astfel un HOMO DEUS, un zeu artificial care poate simula lumi virtuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici