Facebook dezvoltă propriul sistem de operare, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de Android

Facebook lucrează la propriul sistem de operare, într-o încercare de a-şi reduce dependenţa de platforma Android, potrivit unor surse ale publicaţiei The Information.

214 afișări
Imaginea articolului Facebook dezvoltă propriul sistem de operare, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de Android

Facebook dezvoltă propriul sistem de operare, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de Android

Echipa care lucrează la noul sistem de operare este condusă de Mark Lucovsky, care a lucrat mulţi ani la Microsoft, compania care dezvoltă Windows, cel mai popular sistem de operare pentru desktop din lume.

The Information oferă puţine informaţii despre platforma la care lucrează Facebook, dar notează că dispozitivele sale Oculus şi Portal folosesc o versiune modificată de Android. Pe lângă acestea, compania lucreză la un proiect de ochelari pentru realitate augmentată. Această tehnologie introduce elemente virtuale în realitatea fizică.

Facebook are şi alte proiecte importante în lucru. Compania lucrează, potrivit Bloomberg, la propriul procesor şi dezvoltă un asistent vocal virtual, care va concura cu serviciile Google Assistant, Alexa sau Siri.

Facebook a mai încercat în trecut să dezvolte un sistem de operare. Acesta a debutat în 2013 pe un smartphone HTC şi era o versiune modificată de Android. Dispozitivul nu a avut succes, iar compania a renunţat la proiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici