Fostul secretar al Trezoreriei din SUA mobilizează investitori pentru achiziţia TikTok

  • Fostul secretar al Trezoreriei americane, Steve Mnuchin, anunţă planuri pentru formarea unui grup de investitori pentru achiziţionarea TikTok, ca răspuns la o propunere legislativă care ar interzice aplicaţia în lipsa vânzării acesteia de către compania-mamă, ByteDance.
  • Mnuchin susţine că TikTok ar trebui să fie deţinut de întreprinderi americane, subliniind preocupările cu privire la proprietatea chineză asupra platformei în Statele Unite şi necesitatea unei reconstrucţii a reţelei de socializare după vânzare.
  • Deşi Mnuchin nu a dezvăluit detalii despre alţi investitori din grup, el consideră că niciunul dintre aceştia nu ar trebui să controleze aplicaţia. Cu toate acestea, rămâne incert succesul achiziţiei, deoarece ridicarea fondurilor necesare în termenul-limită de şase luni ar putea fi dificilă.
730 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar al Trezoreriei din SUA mobilizează investitori pentru achiziţia TikTok

Sursa foto: X

Fostul secretar al Trezoreriei, Steve Mnuchin, a anunţat planurile de a constitui un grup de investitori pentru a achiziţiona TikTok, în urma unei propuneri de lege care ar interzice aplicaţia, cu excepţia cazului în care compania-mamă, ByteDance, o vinde, scrie Forbes.

Mnuchin, care acum conduce Liberty Strategic Capital, a declarat că TikTok ar trebui să fie deţinut de întreprinderi americane, subliniind preocupările referitoare la proprietatea chineză asupra unei astfel de platforme în Statele Unite. El nu a dezvăluit identităţile celorlalţi investitori, dar a subliniat că niciun investitor nu ar controla aplicaţia.

Mnuchin a evidenţiat necesitatea reconstruirii reţelei de socializare după vânzare, concentrându-se în special pe necesitatea tehnologiei bazate în SUA. Cu toate eforturile lui Mnuchin, succesul achiziţiei rămâne incert, deoarece ridicarea fondurilor necesare în perioada de şase luni ar putea fi dificilă. În plus, trecerea proiectului de lege prin Senat şi prelungiri posibile ale termenului-limită ar putea influenţa procesul de achiziţie.

Valoarea semnificativă a TikTok complică peisajul achiziţiilor, aplicaţia fiind evaluată la 268 de miliarde de dolari de ByteDance. Tentativele anterioare ale companiilor precum Microsoft şi un grup de investitori care implică Oracle şi Walmart nu au reuşit să se materializeze. Mnuchin a exprimat scepticism cu privire la controlul TikTok de către marile companii de tehnologie din SUA, pledând pentru independenţa sa pentru a asigura concurenţa pe piaţă.

Implicarea lui Mnuchin în probleme legate de TikTok datează din perioada sa ca secretar al Trezoreriei, unde a condus investigaţii în legătură cu achiziţia Musical.ly (un  fost serviciu de socializare cu sediul central în Shanghai şi un birou american în Santa Monica, California, pe a cărui platformă utilizatorii au creat şi partajat scurte videoclipuri).

Preocupările legate de practicile de colectare a datelor ale TikTok şi legăturile sale cu Guvernul şi Partidul Comunist chinez au determinat acţiuni legislative în SUA, cu întrebări ridicate despre securitatea şi confidenţialitatea datelor. Mnuchin a subliniat necesitatea vânzării TikTok pentru a aborda aceste preocupări, evidenţiind riscurile potenţiale de securitate asociate cu controlul chinez asupra datelor aplicaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici