Google a prezentat o nouă cameră Street View. Aceasta este de dimensiunea unei pisici şi are ochi de insectă

  • De la lansarea în cinci oraşe din SUA în 2007, maşinile Google Street View au făcut înconjurul lumii, folosind camere montate pe acoperiş pentru a cartografia peste 16 milioane de kilometri de imagini care au fost asamblate pentru a construi o hartă vizuală a unei mari părţi a lumii.
  • Cu toate acestea, deşi aceste camere au permis Google să surprindă multe locuri îndepărtate, ele tind să fie voluminoase, grele şi necesită o mare putere de calcul care trebuie adăugată în interiorul maşinilor Street View.
  • Google prezintă o nouă cameră Street View despre care crede că va facilita mult fotografierea lumii, în special în locuri îndepărtate, cum ar fi insule mici sau vârfuri de munte.
2256 afișări
Imaginea articolului Google a prezentat o nouă cameră Street View. Aceasta este de dimensiunea unei pisici şi are ochi de insectă

Sursa foto: Twitter

Google a prezentat o nouă cameră Street View care, în opinia sa, va facilita mult mai mult fotografierea lumii, în special a locurilor îndepărtate, cum ar fi insulele mici şi vârfurile munţilor. Camera cântăreşte 5,5 kilograme, aproximativ o zecime din greutatea camerei actuale, plus toate componentele electronice de care are nevoie cea existentă; este modulară, astfel încât poate fi personalizată cu diferiţi senzori, atunci când este necesar; şi poate fi conectată rapid la partea superioară a portbagajului de pe acoperişul unei maşini fără a fi nevoie ca aceasta să fie personalizată, ceea ce va face posibilă conectarea ei la mult mai multe tipuri de maşini.
 
Ca şi în cazul camerei Street View actuale, aceasta include şapte camere individuale, fiecare cu un senzor de 20 de megapixeli, astfel încât poate realiza imagini panoramice de 140 de megapixeli.
 
Săptămâna trecută, Google a oferit în exclusivitate pentru CNN o prezentare a noii camere în garajul Street View din Mountain View, California, împreună cu un tur al gamei de camere şi vehicule pe care Street View le-a folosit de-a lungul anilor.
 
Camera este drăguţă, chiar şi pentru un dispozitiv de supraveghere. Este cam de mărimea unei pisici sau a unui câine mic, iar partea sa cea mai de sus este albastră, cu un cerc alb care înconjoară fiecare dintre lentilele mari ale camerei, care arată ca nişte ochi mari de insecte.
 
Unele decupaje în plastic o fac să pară, din anumite unghiuri, că are o mustaţă mică. Cea mai mare parte a corpului său alungit este argintie, cu două mânere negre pentru a fi transportată cu uşurinţă care arată, de asemenea, ca nişte braţe mici.
 
Maria Biggs, care conduce echipa care a proiectat şi construit noua cameră, a declarat că echipa sa a încercat să facă camera atât de portabilă încât să poată fi expediată singură şi nu împreună cu o maşină întreagă, în diferite locaţii, unde ar putea fi apoi conectată la maşini. Pentru a face acest lucru, componentele electronice care, de obicei, au fost montate pe bancheta din spate a unei maşini Street View au fost montate în noua cameră. Biggs a declarat că, pentru a micşora componentele electronice ale camerei, echipa sa a proiectat plăci de alimentare şi de procesare mai mici decât dimensiunea mâinii sale. Aceasta poate fi alimentată de la o maşină sau poate fi conectată direct la o baterie.
 
În ultimii 15 ani, Google Street View şi-a conectat camerele de luat vederi la o mulţime de alte lucruri în afară de maşini - snowmobile, biciclete, rucsacuri şi chiar oi - în eforturile sale de a surprinde locuri care sunt şi în afara drumului. Biggs a declarat că portabilitatea noii camere va face ca aceasta să fie utilă pentru aceste alte tipuri de fotografiere şi va face posibilă colectarea mai frecventă de imagini în locuri mai îndepărtate.
 
Echipa Street View testează noua cameră în apropierea sediului său central din Mountain View şi intenţionează să înceapă să o folosească pe scară largă anul viitor.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici