HMD, producătorul de telefoane Nokia, intenţionează să stabilească producţia dispozitivelor în Europa

HMD Global Oy, compania licenţiată să producă smartphone-urile Nokia, a declarat sâmbătă că încearcă să aducă producţia de dispozitive 5G în Europa.

1352 afișări
Imaginea articolului HMD, producătorul de telefoane Nokia, intenţionează să stabilească producţia dispozitivelor în Europa

Europa nu este un jucător important în producţia de smartphone-uri, deoarece toate companiile mari, inclusiv Apple şi Samsung, fabrică telefoanele în Asia pentru a reduce costurile.

HMD, cu sediul în Finlanda, a precizat într-un comunicat de presă că lucrează cu o serie de parteneri la modificări de software şi la teste amănunţite ca primele etape ale fabricării şi testării smartphone-urilor în Europa.

Compania nu a dezvăluit unde în Europa intenţionează să îşi instaleze fabrica.

Uniunea Europeană a încurajat companiile să stabilească în Europa producţia în sectoare cheie, introducând legi şi oferind subvenţii, aşa cum a făcut blocul pentru semiconductori cu Actul european privind cipurile.

"Deşi nu putem discuta despre subvenţii europene specifice, colaborăm cu mai multe părţi atât din sectorul public, cât şi din cel privat din Europa pentru a susţine producţia şi cercetarea şi dezvoltarea europeană", a declarat pentru Reuters directorul de marketing al HMD, Lars Silberbauer.

HMD a semnat în 2016 un acord de licenţă exclusivă pe 10 ani cu Nokia, cândva cel mai mare producător de telefoane din lume, pentru a produce smartphone-uri şi tablete marca Nokia.

De asemenea, compania a dezvăluit sâmbătă trei smartphone-uri, Nokia G22, Nokia C32 şi Nokia C22, cu o autonomie de trei zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici