Inovaţie? Maşina ce se încarcă la soare. Stella Terra: Primul vehicul off-road alimentat cu energie solară din lume

Maşinile cu emisii zero sunt din ce în ce mai populare, dar utilizarea unui vehicul electric este aproape imposibilă în locurile cu infrastructură de încărcare limitată. Stella Terra vrea să schimbe acest lucru cu un concept cel puţin interesant, scrie CNN.

5237 afișări
Imaginea articolului Inovaţie? Maşina ce se încarcă la soare. Stella Terra: Primul vehicul off-road alimentat cu energie solară din lume

SUV-ul de culoare verde kaki foloseşte panouri solare pe acoperişul său înclinat pentru a-şi încărca bateria electrică, ceea ce înseamnă că poate parcurge distanţe lungi alimentat în întregime de soare.

Construit de o echipă de studenţi de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven (TUE), "primul vehicul off-road alimentat cu energie solară din lume" ar putea ajuta la conectarea zonelor îndepărtate "unde drumurile sunt mai puţin dezvoltate şi reţelele de energie nu sunt la fel de fiabile" şi ar putea fi folosit de echipele de urgenţă şi la livrări, spune Thieme Bosman, managerul de evenimente al echipei.

Echipa a testat vehiculul în Maroc la începutul acestei luni, parcurgând mai mult de 1.000 de kilometri între coasta de nord a ţării şi deşertul Sahara din sud.

"Marocul are o mare varietate de peisaje şi suprafeţe diferite pe o distanţă destul de scurtă", spune Bosman, adăugând că maşina a fost testată "pe fiecare tip de suprafaţă pe care o astfel de maşină ar putea să o întâlnească".

Automobilul omologat pentru drumuri are o viteză maximă de 145 de kilometri pe oră. Într-o zi însorită, autonomia bateriei sale este de aproximativ 710 kilometri pe şosea şi de aproximativ 550 de kilometri în afara drumului, în funcţie de suprafaţă. În condiţii de nori, echipa estimează că autonomia ar putea fi cu 50 de kilometri mai mică.

"(Unul dintre) beneficiile panourilor solare de deasupra este că putem avea o baterie ce cântăreşte mai puţin, deoarece ne încărcăm în timp ce conducem", a mai precizat unul dinte reprezentanţii companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici